Doe mee aan Groot Verzet Tegen Kanker en word een held

 

Nagenieten van het evenement 2021 met de foto's: klik hier

 

Op donderdag 1 september en op vrijdag 2 september 2022 beklimmen honderden wandelaars, hardlopers en fietsers de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft.

Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.

Het gevoel en de  betrokkenheid van vrijwilligers en deelnemers met het evenement. De energie en persoonlijke motivatie van deelnemers om aan het evenement deel te nemen. En de ambitie om met de door deelnemers, teams en vrijwilligers opgehaalde sponsorgelden onderzoeksdoelen van het KWF maar ook lokale goede doelen te steunen in de strijd tegen kanker.

Het evenement Grootverzettegenkanker, wat sinds 2007 jaarlijks wordt georganiseerd is voor (hard)lopers en fietsers. De beklimming vindt plaats op donderdag voor (hard)lopers en op vrijdag voor fietsers. Deelnemen op beide dagen is mogelijk. De start is in Sault op het plein aan de Avenue de la Promenade. 

Word jij een held?

Link naar informatie evenement

Lees meer Lees minder

Ga jij ook de sportieve strijd aan tegen kanker?! Schrijf je tot en met 25 juni in en ga (in je eentje of met een team) mee naar de Mont Ventoux om een vuist te maken tegen kanker.

  Bekijk alle
27/08/2021 | 19:48

Aangepaste Corona regels

De coronaregels rondom het evenement zijn aangescherpt.  Het is bijna zover, volgende week gaan we met zijn allen ons inzetten voor het KWF en jullie eigen goede doelen. Dit heeft voor veel mensen voorbereiding en training gevergd in deze bijzondere tijd met Covid-19. Aangezien veel van onze deelnemers zelf of in de familie met kanker en de behandeling daarvan zijn geconfronteerd, en mogelijk een lagere weerstand hebben, willen wij als stichting de kans op besmetting met Covid-19 tijdens het evenement zoveel mogelijk beperken. Daarnaast vragen de regels in Frankrijk om het aanscherpen van de eerder genoemde regels, deze vind je hieronder terug. Gezamenlijk willen we zorgen voor een veilige en gezonde sportieve beleving.  Regels rondom het evenement Het dragen van een mondkapje is verplicht op drukke plaatsen, dus bij de start, na aankomst op de top (ook voor supporters) en bij het ophalen van de kleding (infobalie).  Wanneer je als wandelaar/hardloper met de bus/een busje naar beneden wilt worden gebracht, dan heb je ook voor de bus een mondkapje nodig. Wanneer je geen deelnemer (of publiekscoach) bent, word je niet toegelaten tot het startplein in Sault. We zullen aangeven waar supporters kunnen gaan staan. Het plein zal worden opgedeeld in vakken om de afstand van 1,5 meter te kunnen waarborgen. De publiekscoaches zullen aangeven vanuit welk vak je gaat starten. (teams komen bij elkaar in een vak). We verzoeken je om de top na 15 minuten weer te verlaten. Bij de clinic én op het startterrein zullen alle deelnemers gecontroleerd worden op het coronabewijs of negatieve PCR- of antigeentest niet ouder is dan 48 uur. Alleen deze deelnemers kunnen worden toegelaten tot het startterrein. Vrijwilligers zullen ook worden gecontroleerd op het moment dat zij zich melden op de afgesproken tijden volgens het draaiboek. Je kunt je laten testen bij bijv de apotheek inSault en Montbrun les Bain. Gezamenlijk kunnen we zorgen voor een veilige en gezonde sportieve beleving.  Voor het reizen naar Frankrijk heeft de Franse overheid ook regels, deze zijn te vinden op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies Naast het hebben van een Covid-Certificaat of een negatieve test, niet ouder dan 24 uur, is het ook verplicht om het volgend formulier ingevuld bij je te hebben (erewoordverklaring): https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel Let ook op de regels om terug te reizen. Wanneer de regels rondom het evenement aangepast worden zullen we dit middels een nieuwsbericht melden. Houd zelf de algemene reis en verblijf regels mbt corona in Frankrijk in de gaten.

Grootverzettegenkanker 2021 gaat door! Meer info hierover vind je onder Nieuws. Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.