Dick Bakker

Steun mij op weg naar de top van Mont Ventoux

( Fietsen | Lid van team: ❤ Team Fokje ❤ )

Mijn motivatie?

Het lezen van de verhalen van elk van mijn teamgenoten is al motivatie genoeg zou ik denken.

Verder werkt het voor mij ook erg motiverend om mee te doen met juist deze stichting, de stichting Groot Verzet Tegen Kanker.
Als er één stichting is waarvan ik 100% zeker weet dat al het geld op de juiste plek komt en er geen cent aan de strijkstok blijft hangen, dan is het deze stichting wel.
Al vanaf 2008 ben ik namelijk redelijk nauw betrokken bij de stichting. Vele jaren als deelnemer (volgens mij wordt dit de 9e keer), een paar jaar "alleen" als vrijwilliger tijdens de actie in Frankrijk, als absoluut hoogtepunt in 2016 mede-organisator en deelnemer aan de monstertocht Meppel -  Mont Ventoux en sinds 2009 lid van de commissie Goede doelen. Boeiend en dankbaar werk, het geeft veel energie om dit te doen. Maar ook alle vrijwilligers die zich vaak al vele jaren inzetten om de acties veilig en goed georganiseerd te laten verlopen, alle deelnemers die met hun eigen verhaal wandelend, rennend of fietsen naar boven gaan, de hele sfeer tijdens het evenement, dat alles geeft een enorme stimulans om in 2022 weer mee te doen.

En natuurlijk ken ook ik - net als bijna iedereen - meerdere mensen die moeten dealen met kanker. Ofwel omdat ze zelf ziek zijn of zijn geweest, ofwel omdat er in hun directe omgeving mensen ziek zijn of zijn geweest. En helaas zijn er ook in mijn omgeving dierbaren geweest die het niet hebben gehaald.
Op 28 april jl. moest mijn sterke, trotse en zeer betrokken vader het leven laten gaan, kanker is hem ook fataal geworden. Dat was één van de moeilijkste momenten in m'n leven tot nu toe. Ter ere van en nagedachtenis aan mijn pa naar boven fietsen, is alleen al meer dan voldoende motivatie.

Maar voor mezelf is verreweg de belangrijkste motivatie om maximaal bij te dragen aan een methode die voorkomt dat iemand die belast is met "verkeerde" genen uiteindelijk kanker krijgt, zonder dat daarvoor ingrijpende preventieve maatregelen nodig zijn, zoals operaties o.i.d. Je zult maar jong zijn en nu al weten dat je op een bepaald moment in de toekomst een zeer ingewikkelde, ingrijpende en onomkeerbare beslissing moet nemen omwille van je gezondheid. Mijn lieve, sterke mooie dochter moet hiermee dealen en dat is als vader echt onverteerbaar!

Daar moet een oplossing voor komen en  snel ook. Dat vergt onderzoek en onderzoek kost geld. Veel geld. Precies daarom durf ik te vragen om een sponsorbijdrage.
Ik hoop dan ook dat je mij wilt sponsoren.

Alvast geweldig bedankt!! 

Activiteit: Fietsen
0 m
van mijn doel 2.500 km
27/08/2022
08:25

Anoniem

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
  Bekijk alle
26/08/2022 | 10:04

Het is bijna zover

Het streefbedrag is gehaald, EUR 1.000 is er aan sponsorgeld gestort. FANTASTISCH!! Grote dank aan alle lieve familie, vrienden, bekenden en overige relaties die hebben gedoneerd, om stil van te worden... Morgen vertrekken we richting Frankrijk, zondag zullen we dan aankomen in Montbrun les Bains, een pittoresk dorpje in de buurt van Sault, de startplaats van de actie Groot Verzet Tegen Kanker op donderdag en vrijdag a.s. Donderdag de wandelaars en hardlopers (diep respect voor deze mensen!!), vrijdag de fietsers. Een extra uitdaging hebben we (Alice en ik) onszelf opgelegd voor komende dinsdag: dan gaan we proberen op 1 dag de Ventoux van drie kanten te beklimmen (Sault, Bédoin en Malaucene. Persoonlijk vind ik dat een passender tegenprestatie als dank voor alle sponsoren dan die ene beklimming vanuit Sault op vrijdag. We gaan zien of het gaat lukken. Wat met name vrijdag impact zal hebben is de emotionele lading die er vooral dan op zit. De minuut stilte voorafgaand aan de start, die traditioneel wordt gehouden, vond ik altijd al indrukwekkend, maar dit jaar zal dat extra emotioneel worden na het overlijden van pa, nu vier maand geleden. Kanker is ook hem fataal geworden. Met één keer de Ventoux beklimmen, of drie keer, of hoevaak dan ook, daar krijg ik pa niet mee terug. Maar het is voor mij wel een mooi eerbetoon aan hem.Tegelijkertijd kan het geld een bijdrage leveren aan meer onderzoek naar oorzaken en behandelmethoden. Daar doe ik het voor de komende week. Het zal een bijzondere week worden. Ik heb er zin in en zie er tegenop.