Erik van Veen

Klimmen tegen kanker!!

( Fietsen )

Iedereen kent wel iemand met de verschrikkelijke ziekte kanker. De één geneest snel, de ander verliest de strijd. 

In september 2022 ga ik voor de 5de keer de Mont Ventoux beklimmen om een bijdrage te leveren aan onderzoek tegen kanker. Deze keer is voor mij de meest bijzondere editie. Zo waren de eerste twee keer nog een sportieve uitdaging voor het  goede doel, maar werden de 3de en 4de keer al een stuk confronterende door een vriend die getroffen werden door kanker. Hij steunde mij tijdens de beklimming op een heel bijzondere manier. Het eerste jaar werd hij gegrepen door het evenement en gaf zich op als vrijwilliger. Het jaar erna stond hij als verrassing met zijn dochter klaar met de motor. Ziek, een zware reis naar zuid Frankrijk achter de rug, maar toch de hele dag heen en weer rijden op de motor. Uiteindelijk staan we daar, bovenop de kale berg samen te knuffelen, we hebben beide de top bereikt. Voor mij een heel bijzonder moment, Hans gaf niet op, dus ik ook niet. Een groot voorbeeld! Voor hem ga ik nog een keer naar boven en hij fietst mee op de bagagedrager!

Wat maakt deze keer dan nog specialer?

Afgelopen maart hebben de artsen in het ziekenhuis heel erg hun best gedaan om mijn vader te helpen met de juiste behandeling. Helaas heeft dit niet mogen helpen en is de behandeling gestopt. Diagnose 3 tot 6 maanden en dus zit hij in december 2021 in de extra tijd. Door het geld dat door goede doelen opgehaald word gaat onderzoek naar kanker verder en komen er steeds nieuwe methodes bij. Helaas kan dat mijn vader niet meer helpen, maar wil ik wel heel graag helpen in de strijd tegen kanker en voor het onderzoek om van kanker een chronische ziekte te maken. Iedere dag dat er onderzoek gedaan kan worden is er eentje en komt de “oplossing” dichterbij.

De helft van de opbrengst gaat naar het KWF, maar de andere helft van mijn opbrengst doneer ik aan het Princes Maxima Centrum voor kinderoncologie. Met jouw donatie steun je mij, maar help je dus ook mee aan onderzoek naar kanker bij volwassenen en doneer je aan onderzoek naar kanker bij kinderen.

Activiteit: Fietsen
16/09/2022
21:47

Jelte

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer