Henk Zuidersma

Samen fietsen tegen kanker!

( Fietsen | Lid van team: Équipe amis 058 )

Allereerst wil ik Henri Born bedanken dat hij mijn ogen heeft geopend en dat ik deel mag uitmaken van de groep die 3 september de Mont Ventoux gaat beklimmen. Ik hoop dat in de nabije toekomst er een medicijn of een behandeling komt waardoor kanker een geneeslijke ziekte wordt. Dat kan alleen door onderzoek worden gerealiseerd. Door samen geld op te halen kunnen wij deze onderzoeken mogelijk maken. Samen met de vriendengroep Equipe Amis 058, wil ik naar de top van de Mont Ventoux. Ik wil Equipe Amis 058 steunen in de strijd tegen kanker. Mede omdat oprichter en groot voorbeeld van deze groep Edwin van der Kerk in maart jl. is overleden. 28 jaar geleden overleed mijn schoonvader Klaas en 9 jaar geleden mijn vriend George aan kanker. 8 jaar geleden Marco en 5 jaar geleden Rita. Ik wil aan hen een gedicht van Sascha Groen opdragen, omdat dit gedicht precies verteld waar het ons om gaat.

De Kale Berg

vastgebeten in het stuur, stoppen is geen optie

je tanden klem op elkaar, door tot ik de top zie

in gedachten zie je hen, het sleept je er doorheen

zoveel liefde voor dit doel, jij bent niet alleen

van onmacht en verdriet, naar weerbaarheid en kracht

samen voor de oplossing, waar iedereen op wacht

die laatste bocht moet samen, gedragen door support

waar zweet en tranen vloeien, de berg verslagen wordt

de strijd is hier zo voelbaar, over alle grenzen heen

gebroken maar gewonnen, helden, één voor één

Activiteit: Fietsen
0 m
van mijn doel 2.000 km

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

28/07/2021
10:37

Jorien

Bekijk alle

Grootverzettegenkanker 2021 gaat door! Meer info hierover vind je onder Nieuws. Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.