Jochem Snijders

mijn steentje bijdragen

( Fietsen | Lid van team: Huis aan het Water )

Omdat ik geloof in een wereld zonder kanker

Iederen kent mensen die vechten of hebben gevochten tegen kanker. Soms niet met het gewenste resultaat. De noodzaak om organisaties, zoals KWF en Stichting Huis aan het water, te ondersteunen lijkt mij daarom duidelijk. 

Jaren geleden werd mijn broertje dediagnostiseerd met kanker. Ergens in de dagen erna heeft mijn moeder (dit was al wel in het digitale tijdperk) haar oude encyclopedie er eens bij gepakt om te lezen wat daar in stond over de vorm van kanker die mijn broertje had. En die tekst loog er niet om; in vele gevallen dodelijk. Gelukkig hadden we toen al vernomen van de dokter dat op het moment waarop dit speelde dit niet meer het geval was, iets dat ook blijkt uit het feit dat mijn broertje de ziekte overwon en inmiddels fitter is dan ooit. Wat is dan de moraal van dit verhaal? Door de wetenschap weten we inmiddels steeds beter hoe we kanker verslaan. Hierdoor geloof ik oprecht dat wij, zo snel mogelijk, kunnen leven in een wereld zonder kanker.

Helaas zijn we hier nog niet. Ik twijfelde daarom geen moment toen mijn goede vriend Ryan mij vroeg dit avontuur samen met hem aan te gaan. Zeker gezien de oneerlijke strijd die zijn vader momenteel voert. Op 3 september ga ik daarom met Ryan, Tino, Wout, Hylke en Anouk een steentje bijdragen aan het, hopelijk zo snel mogelijk, bereiken van een wereld zonder kanker. Wanneer je hier een (kleine) bijdrage aan wilt doen ben ik je ontzettend dankbaar!

Ohja, en die encyclopedie? Die verdween (alle circa 20 boeken) direct in de prullenbak. 

Groet, Jochem

Activiteit: Fietsen

Beschikbare activiteiten:

  • Fietsen
  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Dubbele deelname (wandelen + fietsen)
  • Dubbele deelname (hardlopen + fietsen)
  • Teamsupporter - bij laatste stap vouchercode invoeren

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

04/09/2021
21:10

Darrell

Bekijk alle

Grootverzettegenkanker 2021 gaat door! Meer info hierover vind je onder Nieuws. Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.