Max van Boheemen

Max naar de Mont Ventoux

( Fietsen | Lid van team: Huis aan het Water )

Omdat kanker de wereld uit moet....

Op 3 September ga ik weer de Mont Ventoux beklimmen op de fiets om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF en het multifunctioneel oncologisch centrum Huis aan het Water in Katwoude. Het Huis aan het Water is een fantastische plek voor kankerpatiënten en hun naasten waar alle hulp wordt geboden die mensen nodig hebben die te maken krijgen met deze verschrikkelijke ziekte die ze niet in het ziekenhuis krijgen.

28 December 2009 is helaas mijn grote voorbeeld, mijn vader op 59-jarige leeftijd overleden aan deze ziekte na 6 jaar ziek te zijn geweest. Hij heeft zelf de Mont Ventoux ook meerdere malen gefietst. Maar hoogstwaarschijnlijk heeft hij tijdens zijn ziekte figuurlijk deze berg elke week of wellicht elke dag moeten beklimmen om te strijden tegen de kanker. Ook ikzelf heb hier een heel klein deel van moeten meemaken. In Februari 2020 werd ik geconfronteerd met een grote zeldzame tumor in mijn buik. Gelukkig was dat bij mij goedaardig en was er geen sprake van een hele ernstige situatie. Maar ik heb daardoor wel veel pijn gehad en ben ik daar een halfjaar heel ziek van geweest en daardoor ook die figuurlijke berg moeten beklimmen. Niet zo vaak en zeker niet zo zwaar als mijn vader en vele anderen die ook aan deze ziekte overlijden. En daarom moet er veel geld naar het KWF en het Huis aan het Water omdat er nog heel veel mensen overlijden aan kanker.

 

Speciale dank aan:

- Redmar

- BOON Bouwadvies 

- Parochiële caritas instelling (PCI Koningshoeve) 

- Rotary club Monnickendam

Activiteit: Fietsen

Beschikbare activiteiten:

  • Fietsen
  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Dubbele deelname (wandelen + fietsen)
  • Dubbele deelname (hardlopen + fietsen)
  • Teamsupporter - bij laatste stap vouchercode invoeren

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

04/09/2021
05:09

Edwin

Bekijk alle

Grootverzettegenkanker 2021 gaat door! Meer info hierover vind je onder Nieuws. Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.