Pirmin van Dijk

Pirmin van Dijk

( Fietsen | Lid van team: Tour de Toekomst )

Nu is het zwaar. Maar in de toekomst kijken we terug en zien we ook mooie momenten. Gelukkig kan ik de mooie momenten nog zien. 

In het najaar van 1990 voelen mijn ouders een bobbel op mijn rug. Ik ben dan bijna tweeënhalf jaar oud. In het AMC in Amsterdam stelt dr. de Kraker de diagnose neuroblastoom-kanker. In het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis start de behandeling. Een paar maanden kuren met het radioactieve middel MIBG en een operatie. Het moment dat ik de strijd tegen kanker ben aangegaan is inmiddels bijna 30 jaar geleden. Mij was een toekomst gegund. Het overgrote deel van de bikkeltjes is er niet zo goed van afgekomen, en komt er nog altijd niet zo goed van af, als ik. Gelukkig wordt de behandeling van neuroblastoom specialistischer en de overlevingskans stapje voor stapje beter. Voor een toekomst voor meer kinderen is onderzoek nodig.

Ik ben gezegend met een groep vrienden die niet alleen aan zichzelf denkt, maar vooral ook aan de toekomst. In moeilijke tijden vormen wij een blok door lol te hebben. Zo helpen wij elkaar nu ook de berg op, om geld op te halen voor onderzoek voor kinderen die eenzelfde steun nodig hebben. Wij halen geld op voor Villa Joep. 

Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker, is een belangrijke financier voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Villa Joep draait volledig op vrijwilligers, 100% van de inkomsten gaat naar onderzoek. Ik fiets in september de berg op met Villa Joep, de vechtende jongens en meiden, en hoop voor de toekomst in gedachten.

Kijk ook even op onze teamsite: https://www.grootverzettegenkanker.nl/team/tour-de-toekomst

Activiteit: Fietsen

Beschikbare activiteiten:

  • Fietsen
  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Dubbele deelname (wandelen + fietsen)
  • Dubbele deelname (hardlopen + fietsen)
  • Teamsupporter - bij laatste stap vouchercode invoeren

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

25/09/2021
18:30

Anoniem

Bekijk alle

Grootverzettegenkanker 2021 gaat door! Meer info hierover vind je onder Nieuws. Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.