Roel Janssen

Ik fiets (nog steeds) tegen kanker!

( Fietsen | Lid van team: Peelland Advocaten en De Cirkel samen tegen kanker )

Nadat ik in 2014 in totaal zes keer de Alpe d'HuZes ben opgeklommen (en 5 keer afgedaald) voor het project Alpe d'HuZes en wel voor mijn aan alvleesklierkanker overleden schoonvader Henk, heb ik in 2019 samen met mijn maat Erik de Mont Ventoux beklommen met GrootVerzetTegenKanker, dit keer voor mijn eveneens aan alvleesklierkanker overleden schoonmoeder Jeanne. Twee geweldige projecten die ik heb meegedaan om zoveel mogelijk geld op te halen en aandacht te vragen voor het KWF. Ondanks ik geen rasechte wielrenner was heb ik door vooral doorzettingsvermogen en strijd mijn doelen die keren behaald. Maar die strijd is niets vergeleken met de strijd die mijn schoonouders hebben moeten leveren toen ze te horen kregen dat ze alvleesklierkanker hadden en nog maar kort te leven hadden. Mijn schoonvader was toen 52(!), mijn schoonmoeder 66(!). Veel te jong en ik mis ze nog dagelijks. Nu ikzelf 50 ben geworden dit jaar wil ik nog 1 keer vol gas gaan in de strijd tegen kanker. Maar nu niet alleen om mijn schoonouders en de vele andere kankerpatienten die nu nog dagelijks een felle strijd leveren te herdenken en te steunen, maar om Inloophuis De Cirkel te helpen. Want ook een initiatief zoals Inloophuis De Cirkel verdient alle egards en aandacht. Want er is ook een achterban. De familie, vrienden van kankerpatienten. En ook voor hen biedt Inloophuis De Cirkel ondersteuning. Als het nu geen corona meer zou zijn zou ik jullie vragen: Ga eens een keer kijken en overtuig jezelf van het prachtige, dankbare werk dat dit Inloophuis verricht!

Op 3 september a.s. is het zover, ik zal wederom alles op alles zetten om die kale berg, de Mont Ventoux, te beklimmen. Niet meer ruim binnen de twee uur, zoals mijn doel was bij de vorige beklimming, maar genietend van de laatste keer dat ik deze tocht zal maken, genietend van de mooie herinneringen aan mijn schoonouders en denkend aan alle kankerpatienten die steeds opnieuw de strijd aangaan tegen die vreselijke ziekte.

 

Activiteit: Fietsen

Beschikbare activiteiten:

  • Fietsen
  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Dubbele deelname (wandelen + fietsen)
  • Dubbele deelname (hardlopen + fietsen)
  • Teamsupporter - bij laatste stap vouchercode invoeren

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

03/09/2021 | 0:00 tot 03/09/2021 | 23:59
De tocht naar de top van de Mont Ventoux

 Deze dag gaan Erik en ik proberen opnieuw de top van de Mont Ventoux te bereiken: Mi ut fietske

03/09/2021 | 0:00 tot 03/09/2021 | 23:59

De tocht naar de top van de Mont Ventoux

 Deze dag gaan Erik en ik proberen opnieuw de top van de Mont Ventoux te bereiken: Mi ut fietske

Bekijk alle
22/04/2021
18:17

Marc

Bekijk alle

Grootverzettegenkanker 2021 gaat door! Meer info hierover vind je onder Nieuws. Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.