Sicho Van der Zee

Sicho van der Zee

( Fietsen | Lid van team: Koninklijke Marechaussee )

Als geboren en getogen Bolswarder werd ik besmet met het fietselfstedentochtkoorts. Als kind had ik mij voorgenomen deze tocht der tochten 25 keer te fietsen. Dat heb ik inmiddels ook gedaan. Dat deed ik niet alleen. In de beginjaren fietste ik samen met mijn ooms. Helaas zijn zij op 54- en op 59 jarige leeftijd aan kanker overleden. Later fietste ik een aantal keren met mijn zwager. Ook hij (68 jaar) is helaas al aan kanker overleden. Twee jaar geleden overleed een nicht van mij op 49 jarige leeftijd aan kanker. Zij had in haar leven al eens de Mont Ventoux beklommen. Nu ben ik zelf 60 jaar en krijg de kans om met het team van de Koninklijke marechaussee mee te mogen doen de Mont Ventoux te beklimmen. Dit vind ik een hele eer en persoonlijk voor mij ook een eerbetoon aan al mijn overleden familieleden. Het doel om ondermeer het Maxima Medisch Centrum Afdeling Kinderoncologie te ondersteunen, is juist waar het onderzoek moet beginnen. Belangrijk is de preventie tegen kanker, de genezing, maar zeker de maatschappelijke bewustwording dat mijn generatie en de generaties na mij in een gezond klimaat met gezonde voeding mogen verder leven, zodat ook op die manier de kanker wordt teruggedrongen!

Activiteit: Fietsen

Beschikbare activiteiten:

  • Fietsen
  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Dubbele deelname (wandelen + fietsen)
  • Dubbele deelname (hardlopen + fietsen)
  • Teamsupporter - bij laatste stap vouchercode invoeren

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

27/07/2021
22:03

Anoniem

Bekijk alle

Grootverzettegenkanker 2021 gaat door! Meer info hierover vind je onder Nieuws. Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.