Annelijn Sman

Op naar de top!

( Dubbele deelname (wandelen + fietsen) | Lid van team: Anneke Sman )

Voor oma's naar de top! 

Ondertussen 20 jaar geleden, zong (lees blèrde) ik het liedje oma's aan de top van K3 elke vakantie in de auto keihard mee. 
En wat was dat liedje waar, want mijn beide oma's waren me toch top! 

Helaas hebben mijn beide oma's de afgelopen twee jaar de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte verloren. Beide wilden ze geen bloemen op hun begrafenis, maar ze wilde liever dat dat geld omgezet werd in donaties aan het KWF. 
Om hun droom (kanker de wereld uit) te helpen behalen, ga ik graag de strijd met de mont Ventoux aan! 

Activiteit: Dubbele deelname (wandelen + fietsen)
15/06/2024
20:58

Anoniem

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
  Bekijk alle
03/06/2024 | 19:46

Trainen, trainen, trainen. 

De afgelopen weekeinden staan in het teken van de training. Het trainen is nog vooral gericht op het wandelen, want inmiddels is het nog maar 42 dagen totdat de Nijmeegse vierdaagse begint. Maarrr, hiervoor trainen kan zeker geen kwaad voor het (wandelend) beklimmen van de Mont Ventoux. Het fietsen train ik voornamelijk in de zomer. De aftelklok naar dit spannende evenement is namelijk al onder de magische grens van 100 dagen gezakt. Nog maar 93 dagen en een paar uur te gaan en we starten met het beklimmen van de berg.  Het is zondag 26 mei. In mijn trainingsschema staat het volgende: 30 km wandelen. Het zijn maar 3 woorden, maar dit betekent 5 uur lang (exclusief pauze) op redelijk tempo doorwandelen. Vandaag train ik alleen, dus ik schraap al mijn moed bij elkaar, zet mijn koptelefoon op en begin gewoon maar te wandelen. Ergens in deze ochtendroutine maak ik één grote fout. Terwijl ik mijn ontbijtje maak, denk ik: "als ik toch 5 uur ga wandelen, kan ik ook onderweg wel even deze bak joghurt opeten." En zo gezegd, zo gedaan: De bak joghurt met fruit gaat in mijn rugzak. Ik heb al bedacht bij welk picknickbankje ik de havermout en muesli door de joghurt kan roeren. Deze staat op ongeveer 3 km van mijn huis. Maar onderweg bedenk ik toch met een omweg naar dit bankje te lopen... Eenmaal bij het geplande bankje aangekomen, blijkt dat ik al bijna 9 km in de benen heb zitten: Ik ben veel te laat begonnen met eten.  Na ongeveer 10 km beginnen de rare klachten. Moe, echt geen kracht meer en zelfs kramp in mijn rechtervoet, het komt allemaal langs. Aan het eind van de training (toch nog tot 27 km bijna volgemaakt), ben ik toch blij dat ik heb doorgelopen. Het was weer een extra mentale training en ik heb weer geleerd. Ga op tijd eten! Na ruim 5 dagen wandelrust (het is inmiddels zaterdag 1 juni), staat de volgende wandeltraining op het schema. Dit zal bijna 37 km moeten worden; een rondje Noordoostpolder samen met mijn Vierdaagse maatjes. Met de vorige zware training in gedachte, werk ik tegen heug en meug om 07:30 uur in de bus een proteïnereep naar binnen. Op deze manier heb ik in ieder geval voor de eerste kilometers wat te verbranden... Wat een verschil maakt dat! Zonder pijntjes of gedoe, haal ik de 12,5 km. Daar houden we even pauze en eet ik nog een bak kwark met fruit, muesli en havermout. Na nog eens 12 km houden we nog een pauze, inmiddels heb ik al lopend al een appel gegeten en bij de pauzeplek geniet ik van mijn broodjes. Fluitend haal ik daarna de eindstreep. Conclusie: trainen, trainen, trainen, maar vooral ook goed eten! 

Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Groot Verzet Tegen Kanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwaarden: gevoel - energie - ambitie, symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.