Hilde Schneider

Samen de berg op tegen kanker ❤️

( Fietsen | Lid van team: #TeamTobias )

Omdat kanker de wereld uit moet.... ga ik samen met Jouke, vrienden en familie de Mont Ventoux beklimmen. Ik ben geen fietser, dus het wordt een hele uitdaging! Inmiddels is het volleybal seizoen voorbij en ben ik dan ook met de voorbereidingen begonnen. 

Waarom ik ga fietsen is omdat mijn tweeling broer ook kanker bleek te hebben. Nog relatief jong, maar kanker discrimineert wat dat betreft niet. Net voor kerst begon hij met de chemo's. En na 3 pittige chemokuren kort na elkaar is hij inmiddels ook al weer schoon verklaard. Nu begint het opbouwen en heeft hij zich als doel gesteld om de Mont Ventoux te beklimmen. Een uitdaging gaat hij nooit uit de weg en het stellen van pittige doelen voor zijn omgeving ook niet. "Zus, je moet met me mee die berg op." Op zo'n lieve vraag (opdracht) kan ik natuurlijk geen Nee zeggen.

Ik hoop van harte dat we een fors bedrag mogen binnenhalen voor twee goede doelen. 50% gaat naar het KWF en 50% gaat naar Tobias Sybesma Foundation Zwolle. Deze laatste is een stichting waar onderzoek gedaan wordt naar hersenstamkanker. 

Tobias Sybesma Foundation

Tobias Sybesma (12 jaar) uit Zwolle stierf in 2018 aan hersenstamkanker. De tumor komt alleen voor bij kinderen. Voor deze ziekte is geen succesvolle behandeling. In Nederland krijgen 8 tot 10 kinderen per jaar de ziekte. En één ding is zeker. Als je het krijgt, kom je er aan te overlijden. Gemiddeld worden kinderen na diagnose 9 maanden oud. 

Tobias begreep maar al te goed dat hij zou komen te overlijden en het was zijn vurige wens dat er succesvolle behandeling zou komen voor deze alles verwoestende ziekte. 

Daarom is de Tobias Sybesma Foundation opgericht. Voor meer informatie: www.tobiassybesma.nl

Activiteit: Fietsen
0 m
van mijn doel 25 km
09/09/2023
15:50

Manon

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer