Yvonne Baars

Door geld inzamelen direct impact maken op levens van kankerpatiënten!

( Wandelen | Lid van team: Team IntermeZZo )

In mijn werk zie ik dagelijks de impact van kanker. En ondanks dat het mijn dagelijkse werk is, blijven de verhalen mij raken. Ik zie van dichtbij gezien hoe kanker levens kan veranderen, hoop kan wegnemen en geliefden kan wegrukken. Maar ik zie ook hoeveel veerkracht, moed en liefde er bestaat in degenen die tegen deze ziekte vechten. 

Onderzoek naar het opsporen, voorkomen en behandelen van kanker is zo belangrijk.  De ontwikkelingen staan niet stil en het inzamelen van geld ten behoeve van kankeronderzoek is een cruciale stap in de richting van een toekomst waarin hopelijk niemand meer bang hoeft te zijn voor deze verschrikkelijke ziekte. Het stelt wetenschappers en onderzoekers in staat om baanbrekend werk te verrichten, nieuwe behandelingen te ontwikkelen en uiteindelijk een remedie te vinden. Het geeft hoop aan degenen die op dit moment vechten en het biedt een betere toekomst voor de generaties die nog komen.

Het mooie aan het evenement 'groot verzet tegen kanker' is dat van het sponsorgeld dat ik - samen met het team IntermeZZo -  ophaal 50% naar het KWF gaat t.b.v. onderzoek maar ook 50% naar IntermeZZo, het centrum voor leven met en na kanker. Sinds april mag ik naast mijn werk als leidinggevende op de afdeling Oncologie-Hematologie van Isala ook 2 dagen bij IntermeZZo werken. In dit mooie centrum richten wij ons erop om kankerpatiënten de regie op hun leven weer terug te laten vinden. Want kanker heeft niet alleen fysieke, maar ook emotionele en psychologische gevolgen. Na de intensieve behandelingen en hopelijk het overwinnen van de ziekte, worden patiënten vaak geconfronteerd met een nieuwe realiteit. Angst, depressie, vermoeidheid, lichamelijke beperkingen en een gevoel van verlies kunnen het dagelijks leven blijven beïnvloeden, zelfs nadat de medische behandeling is voltooid. IntermeZZo is voor kankerpatiënten, en hun naasten/gezin, een plek waar ze de nodige ondersteuning kunnen vinden. Het is een plek waar ze begrepen worden, waar ze kunnen praten met gelijkgestemden, waar ze educatieve programma's kunnen volgen om beter met de gevolgen van kanker om te gaan en waar ze kunnen werken aan hun fysieke en mentale welzijn.

Het is mijn overtuiging dat kankerpatiënten de best mogelijke nazorg verdienen om hen te helpen bij hun herstel en het hervinden van een kwalitatief hoogwaardig leven. Door geld in te zamelen voor IntermeZZo kunnen we als centrum een directe impact maken op de levens van deze mensen. We kunnen hen een plek bieden waar ze kunnen genezen, groeien en opnieuw kunnen beginnen. Elke bijdrage, groot of klein, draagt bij aan het verwezenlijken van deze visie en het creëren van een omgeving waarin kankerpatiënten de zorg en steun kunnen ontvangen die ze nodig hebben.

Deze ervaringen en motivatie maken dat ik er naar uit kijk om samen met het team IntermeZZo in september de Mont Ventoux te beklimmen. En met deze actie hopelijk een mooi sponsorbedrag bij elkaar te verzamelen. 

Ik hoop dat mijn verhaal je heeft geinspireerd en natuurlijk hoop ik dat je een donatie wil overwegen.

Elk bedrag dat je kunt missen is waardevol en wordt zeer gewaardeerd.

Lieve groet, Yvonne Baars

https://www.intermezzo-zwolle.nl/

https://www.kwf.nl/

 

Activiteit: Wandelen
04/09/2023
18:33

Amy

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer