NL

Nieuws

2016 Wordt het jaar van de Mont Ventoux

Vriendschap vormde de start van onze stichting. Rondom Rene Gaastra stonden vrienden op, om hem te ondersteunen in het gevecht tegen kanker. De sportieve prestatie werd de Mont Ventoux.

Nu tien jaar later bereiden de eerste teams zich al voor om op 1 en 2 september vanuit diezelfde vriendschap, het gevoel, die energie en die ambitie de berg te overwinnen.

Onze stichting gaat voor fondswerving voor onderzoek naar kanker en naar ondersteuning van lokale doelen, maar er is meer. Deelnemers vinden elkaar rondom goede doelen en persoonlijke verhalen over ziek zijn en beter worden, over afscheid of doorgaan.

En dit maakt het dat wij als bestuur trots zijn dat we de tiende editie mogen organiseren. Om samen met jullie de berg op te gaan. Tijdens onze kick-off willen we met je terugkijken op 10 jaar Mont Ventoux. Wat hebben we bereikt. Er is veel geld opgehaald, er is onderzoek gefinancierd maar in kleine dingen is ook veel tot stand gekomen.

Families konden op vakantie, kinderen kregen een mooie dag aangeboden. Er kon gezongen worden in koren, beauty workshops gegeven en haarstukken konden worden gemaakt. Inloophuizen en hospices konden hun ondersteuning verbeteren. Dit dankzij al die deelnemers die soms al meerdere jaren zich thuisvoelen bij de Mont Ventoux-familie. Dit ook dankzij voorgaande besturen en alle vrijwilligers en sponsoren.

We hebben voor dit jaar een hoge ambitie. We zouden graag met 1000 deelnemers de berg op. Wandelaars en hardlopers voorop, wielrenners de tweede dag. Geef u op, en deel het gevoel dat na de tiende editie het gewoon doorgaat. Omdat het nodig is en omdat het verbindt op die berg in Zuid-Frankrijk. Succes met de voorbereiding!

Bestuur Stichting Mont Ventoux

11 maart Kick-off Party Stichting Mont Ventoux

Op 11 maart vindt de Kick-off Party plaats. Dit jaar zullen we er een speciale editie van maken omdat we niet alleen vooruitkijken naar de tiende editie, maar ook willen terugkijken op het 10-jarig bestaan van de Stichting. Wat is er gebeurd, bereikt, gepresteerd, opgehaald en ontstaan. De presentatie van de avond wordt verzorgd door Tom van Hek.

We houden je op de hoogte van nog meer verassingen rondom de kick-off via deze nieuwsbrief en de site. Het vindt plaats in De Meenthe in Steenwijk. Een uitnodiging hiervoor volgt binnenkort via de nieuwsbrief.