NL

Nieuws

Nieuwsbrief April 2017

Filmpjes van de goede doelen

Tijdens de kick-off hebben zich bijna alle lokale goede doelen zich voorgesteld dmv een korte opname op camera. Vervolgens hebben we dat in een filmpje verwerkt. Wil je een overzicht van al onze lokale doelen van editie 2017? Gebruik de knop onder dit bericht om de afspeellijst van video's te bekijken. Het geeft een overzicht van de prachtige doelen waar we het allemaal voor doen dit jaar.

Video's bekijken

Sluiting inschrijving 31 mei

Op 31 mei sluit de inschrijving voor de 11e editie van de Mont Ventoux. Heb je je nog niet opgegeven? Of ken je nog mensen die zich nog moeten opgeven? Er zijn nog 6 weken te gaan om je in te schrijven voor de Editie 2017.

Inschrijven

Eerste clinic in Maarsbergen

De eerste clinic van Editie 2017 vindt plaats op zaterdag 13 mei. De clinic start bij La Place Maarsbergen. La Place ligt aan de A12, is voorzien van ruime parkeergelegenheid, ligt aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug en vormt daardoor een ideaal uitgangspunt voor klimtrainingen!Bij deze clinic zal Bart Voskamp ons begeleiden. Bart is een ex-profwielrenner die zijn sporen in de wielersport onmiskenbaar heeft verdiend. Momenteel is hij werkzaam als accountmanager bij Bioracer, de leverancier van onze tenues.

Programma clinic zaterdag 13 mei 2017

9.00 u - 09.30 u:
Ontvangst deelnemers, consumpties voor eigen rekening.

9.30 u - 12.30 u:
Praktijkgedeelte clinic wandelen, fietsen, evt. hardlopen, met medewerking van ex-profwielrenner Bart Voskamp.

v.a. ca. 12.30 u:
Mogelijkheid voor lunch bij La Place Maarsbergen (zie info hieronder).
Ervaren beklimmers van de Mont Ventoux begeleiden u bij deze clinic. Zij kunnen u onder meer informeren over: trainingsvormen, techniek, materiaalonderhoud, voeding en kleding en voorzien u van overige adviezen. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Tevens is het een mooie gelegenheid om andere deelnemers te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

De stichting Mont Ventoux draagt er zorg voor dat u op een veilige manier aan deze clinic kunt deelnemen. U doet geheel voor eigen risico en eigen verantwoordelijkheid mee aan de clinic: voor fietsers is schaalhelm verplicht. Zonder helm mag u NIET deelnemen aan deze clinic!Voor deze clinic zijn wij te gast bij:

La Place Maarsbergen
Woudenbergseweg 44
3953 MH Maarsbergen
Tel.: 0343 432 560

Mont Ventoux Lunch
Na de Clinic kunt u tegen betaling aanschuiven voor de lunch. U dient zich hiervoor op te geven bij aanmelding deelname en kunt ter plaatse betalen €12,50 per persoon. Een deel van de lunch wordt gesponsord door La Place Maarsbergen. Graag wel bij opgave van de clinic aangeven of u wel of geen gebruik maakt van de lunch!

Opgeven kan tot 13 mei via onderstaande button.

AANMELDEN CLINIC MAARSBERGEN

Rondleiding AMC 10 mei

Speciaal voor de Stichting Mont Ventoux is er een rondleiding georganiseerd in het AMC in Amsterdam. Deze vindt plaats op 10 mei vanaf 15.30 uur. Hieronder zie je het programma. Ben je geïnteresseerd? Geef je dan op bij Brigitte Dubbelaar (BDubbelaar@kwf.nl) van het KWF. Er is beperkt plek, dus vol is vol.

Programma woensdag 10 mei 2017

15:30 – 15:45 uur
Ontvangst door Brigitte Dubbelaar van het KWF bij ingang Meibergdreef 9, Amsterdam.

16:00 – 17:00 uur
Onder leiding van Prof. Versteeg en zijn collega’s:
- Bekijken van tumorcellen via de microscoop,
- Kijken hoe je geneesmiddelen test,
- Rondje over het lab lopen,
- Zien hoe ICT het kankeronderzoek steunt

17:00 – 17:30 uur
Mogelijkheid voor het stellen van vragen aan Prof. Versteeg en zijn collega’s (of uitloopperiode).

17:30 uur
Afsluiting met een drankje

Aanmelden rondleiding

Mont Ventoux CapsSinds vorig jaar zijn er exclusieve en hoogwaardige caps te bestellen met het logo van Stichting Mont Ventoux.

Er bestaat de mogelijkheid om deze caps persoonlijker te maken, door je naam er op te laten drukken of leuk als geschenk aan een deelnemer of thuisblijver.

Deze caps zijn te bestellen voor €12,50 inclusief de opdruk. Deze worden kosteloos gedaan door Total Sign (voorheen Totaal Reclame) te Steenwijk.

De caps worden uitgegeven tijdens de clinics (13 mei Maarsbergen en 13 juni Holterberg) of in Frankrijk.

Geïnteresseerd in zo'n fraaie cap met naam erop? Graag tijdig de caps bestellen en duidelijk aangeven welke naam er op moet komen te staan. De caps zijn via Robert de Vries te bestellen.

Caps bestellen

Verslag van de Franse kick-off

Dit jaar zullen er voor het eerst ook lopers en fietsers zijn die voor Franse goede doelen en een Frans onderzoeksproject mee gaan doen. Sinds dit jaar is er ook een commissie Frankrijk van de Stichting Mont Ventoux en speciaal voor de Franse deelnemers was op 14 maart een kick-off georganiseerd in samenwerking met het Sainte Catherine Instituut uit Avignon.

Deze kick-off begon met een videoboodschap van de voorzitter Henk ten Hulscher, vervolgens werd voor de aanwezige pers en een aantal belangstellenden een presentatie verzorgd door Thierry Martinet (lid van de commissie Frankrijk). In deze presentatie werd duidelijk gemaakt wat de Stichting al sinds 10 jaar doet en heeft bereikt. Ook werden de aanwezigen opgeroepen om deel te gaan nemen aan het evenement van 31 augustus en 1 september.

Na de presentatie van de Stichting Mont Ventoux (Fondation Mont Ventoux in het frans) kregen het Sainte Catherine Instituut en Enfants, Cancer et Santé (uit Marseille) het woord. Deze twee organisaties stelden zich aan het publiek voor en maakten duidelijk waarvoor zij eventueel beschikbare gelden zouden willen gaan inzetten. Als laatste werd nog de Franse versie van de website (www.ventouxcontrecancer.fr) getoond en kon men kennisnemen hoe de inschrijving verloopt en hoe je een deelnemer kunt steunen.

Een prima begin voor een 1e editie van het Franse “verzet tegen kanker”; in Frankrijk omgedoopt tot Ventoux Contre Cancer.