NL

Nieuws

Zonovergoten dag voor alle deelnemers

De Mont Ventoux liet zich op vrijdag van een geheel andere, wonderschone kant zien. Waar donderdag dikke regenwolken en mistflarden de top van de berg volledig aan het zicht onttrokken, dreven vandaag vriendelijke, witte wolken door de dalen en bleef het hoogtepunt de gehele dag in beeld. En nog belangrijker: bereikbaar voor alle deelnemers.

Een groot deel van de wandelaars en hardlopers maakte vandaag gebruik van de mogelijkheid om vanaf Chalet Reynard alsnog de laatste kilometers naar de top van de Mont Ventoux af te leggen. Sommigen gingen daarbij zover om eerst hun geplande beklimming per fiets te doen, af te dalen naar Reynard en van daaruit te voet weer omhoog te gaan. Het toont de gedrevenheid waarmee de deelnemers een bijdrage willen leveren aan dit evenement.

Terwijl de hardlopers en wandelaars in bussen of met eigen vervoer op weg waren naar Reynard, klonk in Sault het startschot voor de wielrenners. Ze begonnen hun beklimming met een in nevelen gehuld en behoorlijk fris dal. Echt warm werd de luchttemperatuur niet vandaag, maar gelukkig bleef de voorspelde keiharde mistralwind uit. Wat er wel waaide, werd op de top perfect tegengehouden door het grote, witte gebouw. Het was hierdoor aangenaam op de top en velen bleven wat langer boven hangen om hun eigen prestatie en die van vele anderen te vieren. De verkeersregelaars zorgden ondertussen dat dit niet uitmondde in een chaos.

De elfde editie van Groot verzet tegen kanker kent wat het weer betreft twee gezichten, maar op beide dagen leverden alle deelnemers vol overtuiging hun bijdrage aan de strijd tegen kanker. Die verbondenheid heeft ook deze editie tot een succes gemaakt en zal ongetwijfeld voor nog veel meer geslaagde edities zorgen.