NL

Nieuws

Korte sfeerimpressie elfde editie

Wat was de elfde editie van Groot verzet tegen kanker weer een bijzondere gebeurtenis! De weersomstandigheden blokkeerden de eerste dag weliswaar de weg naar de top, maar vrijdag scheen de zon gelukkig weer voor iedereen, waardoor de ruim 300 fietsers, 30 hardlopers en ruim 170 wandelaars uiteindelijk allemaal op weg naar de top van de Mont Ventoux konden. 

Donderdag trotseerden de hardlopers en wandelaars niet alleen de helling van de Mont Ventoux, maar zeer zeker ook de barre weersomstandigheden. Het leek aan de start allemaal nog mee te vallen, maar al snel begon het te regenen en werd de top van de Kale Berg volledig aan het zicht onttrokken door dichte mist en zware regenbuien. Vooral de wandelaars kregen een grote hoeveelheid ijskoude regen over zich heen op weg naar Chalet Reynard. Kleine groepjes, koppels en hier en daar individuele deelnemers die natgeregend door de bossen omhoog wandelen, bepaalden het beeld van deze dag.

Omdat er geen zicht was op verbetering in deze situatie en de omstandigehden op het kale gedeelte van de berg nog slechter waren, besloot de organisatie de beklimming ter hoogte van Chalet Reynard te beëindigen. Het leverde bij deenemers ontgoocheling op, frustratie, vaak ook berusting en bij een enkeling de koppigheid en vastberadenheid om de tocht naar de top op eigen risico voort te zetten. De bron van ieder van deze emoties was gelijk: de wil om deze dag de top te bereiken.

Een dag erna toonde de Ventoux zich van een geheel andere, sprookjesachtige kant. De mistflarden en wolken hingen in het dal en zorgden voor een bijzondere sfeer, waar de fietsers doorheen mochten op weg naar de top. Veel wandelaars en hardlopers waren hen in bussen vooruitgegaan. Ze maakten gebruik van de mogelijkheid om de laatste kilometers naar de top alsnog af te leggen. Echt warm was het vrijdag niet door de mistflarden en koude luchttemperatuur, maar de zon scheen bovenop de Mont Ventoux en de Mistral werd tegengehouden door de gebouwen op de top. Het was daardoor aangenaam warm bij de finish, waardoor veel deelnemers en supporters de tijd namen om het bereiken van de top te vieren. Het leverde zoals wel vaker het licht chaotische beeld op van een top gevuld met blije, emotionele, opgeluchte, trotse en enthousiaste mensen.

Hieronder een heel korte sfeerimpressie van de twee beklimmingen. De komende dagen worden op de website de fotoalbums geplaats van de elfde editie van Groot verzet tegen kanker. Houd de website daarom in de gaten!