NL

Nieuws

Saamhorigheid

Wat hebben we in 2017 weer veel samen bereikt. Met zoveel vrijwilligers, deelnemers en goede doelen. Natuurlijk is het geld belangrijk en wat we daar mee kunnen doen. Onderzoek naar kanker, het ondersteunen van doelen als hospices en inloophuizen kunnen we daar mee financieren.

Maar nog meer dan dat is het elke keer weer de saamhorigheid die raakt. We weten weer even dat we niet verleerd zijn om naar elkaar om te kijken. Een simpele arm om de schouder, of met vrienden en familie als team staan voor elkaar. Zoals de deelnemer die ik dit jaar sprak die zijn vrouw enige tijd geleden had verloren aan kanker. Hij stond daar en ging de berg op, voor zijn overleden vrouw. Maar hij was niet alleen. Zijn nieuwe vriendin stond naast hem, achter hem, en gaf een duidelijk statement: ik steun hem, dit is belangrijk.

Samen bereik je meer. Ook voor 2018. De berg lokt, we maken weer plannen. Gevoel, energie en ambitie worden deze periode rondom de Kerst verbonden door een sterk gevoel van hoop. Donker en licht horen bij elkaar. Zeker met Kerst. Als je geraakt wordt door Groot verzet tegen kanker weet je daar alles van.

Henk ten Hulscher,
Voorzitter Stichting Mont Ventoux


Inschrijving open vanaf 1 januari

Over een week en gaat de volgende editie van Groot verzet tegen kanker van start. Vanaf nieuwjaarsdag is het weer mogelijk om je in te schrijven als wandelaar, hardloper, wielrenner, vrijwilliger en supporter. Waar velen het koude water induiken om het nieuwe jaar in te luiden, is deze dag voor ons het begin van een reis met letterlijk en fguurlijk hoogtepunt op donderdag 30 en vrijdag 31 augustus 2018.

Nieuw deze editie is dat de centrale kick-off plaatsmaakt voor een gewijzigde opzet van de clinics. Er worden het komende jaar verspreid over het land drie clinics gehouden, waar het informatieve aspect van de kick-off in wordt geïntegreerd. Zodra de details over data, locaties en inhoud van de clinics bekend zijn, maken we deze bekend op onze website en in de nieuwsbrief. 

Vrijkaartjes voor wielerzesdaagse Rotterdam

De Rookvrije Generatie (initiatief van o.a. KWF Kankerbestrijding) is in gesprek met wielerploeg ‘Team Roompot - Nederlandse Loterij’ over mogelijke samenwerking. Deze wielerploeg geeft jonge wielrenners de kans om hun talenten te ontwikkeling tot het hoogste niveau. De nieuwe generatie van jonge talenten moeten daarom rookvrij kunnen opgroeien. De vernieuwde wielerploeg stelt zich op 5 januari a.s. voor tijdens het eerste grote sportevenement van het jaar: de Wooning Zesdaagse in Rotterdam (AHOY). Je kunt bij dit unieke wielerevenement aanwezig zijn. Schrijf je in en ontvang 2 gratis entreebewijzen voor 5 januari 2018. Wie ‘t eerst komt, die het eerst maalt en ‘op is op’.

Schrijf je in voor 2 kaarten

Vlak voor het evenement ontvang je een unieke voucher. Deze kun je op de avond van 5 januari (tussen 17.30 en 19.30 uur) omwisselen voor twee toegangskaarten bij de Team Roompot – Nederlandse Loterij balies in de ontvangsthal van AHOY.