NL

Nieuws

Groot verzet tegen kanker trapt Editie 2018 in Zuid-Nederland officieel af in Waalre

De eerste van drie kick-offs van Groot verzet tegen kanker vond vrijdagavond 16 maart plaats bij WVDB Accountants Adviseurs te Waalre, dat geheel belangeloos een conferentieruimte beschikbaar stelde. Bestuursvoorzitter Jan Werkhoven droeg voorafgaand aan de presentatie over het evenement een gedicht voor van de Belg Eric De Preester uit het boek 'De Kale Berg'. Het gedicht verwoordt de moeizame gang van de anonieme klimmer over de genadeloze flanken naar de top van de Mont Ventoux.

Het was een mooie opmaat naar de video die Time Star Media over de jubileumeditie in 2016 van Groot verzet tegen kanker maakte. Jan Werkhoven na de vertoning van de video: 'Iedereen heeft zijn eigen motivatie om mee te doen aan ons evenement. Het gemeenschappelijke daarin is het gevoel, de energie en de ambitie waarmee iedereen één doel nastreeft: het bereiken van de top. En alle deelnemers komen boven, al moeten we ze dragen!'

De presentatie voor deelnemers, vrijwilligers en vertegenwoordigers van lokale goede doelen behandelde alle praktische aspecten van meedoen aan het evenement. Van de voorbereiding tot en met de klim in Frankrijk. Een onderwerp dat wat meer aandacht kreeg dan de andere, is de kleding. Jan Werkhoven hierover: 'De kleding die we gebruiken is van topkwaliteit en van een Belgische leverancier die veel aan topsporters levert. De maten vallen daardoor wat klein uit. Het is daarom heel belangrijk om de kledingtabel op de website van Groot verzet te gebruiken om de juiste maten te bepalen. En doe jezelf een plezier door niet te smokkelen met de maten die je bij jezelf meet. Er is in Frankrijk slechts heel beperkt mogelijkheid tot ruilen, dus is de kans dan heel groot dat je met te krappe kleding omhoog moet.'Na de presentatie volgde een ongedwongen samenzijn in de conferentiezaal en aansluitende borrel, waarin de deelnemers gretig gebruikmaakten van de mogelijkheid vragen te stellen over het evenement aan de aanwezige vrijwilligers van Groot verzet tegen kanker.

Groot verzet tegen kanker houdt de komende week nog twee kick-offs. Midden-Nederland is op woensdag 21 maart aan de beurt op de volgende locatie:

Woensdag 21 maart
Kantoor MTH
Bussummergrindweg 1
1406 NZ  BUSSUM

Bezoekers kunnen hun auto tegenover het kantoor van MTH op de P+R parkeren. Aanbellen bij MTH, er zitten meerdere bedrijven in het pand te Bussum!

Twee dagen later vindt de laatste kick-off plaats in Meppel op de volgende locatie:

Vrijdag 23 maart
Kantine Alcides
Ambachtsweg 11
7943 AE MEPPEL

Het programma is op beide avonden hetzelfde:

19.30 - 20.00 uur:
Inloop & gelegenheid voor koffie/thee.
20.00 - 20.45 uur:
Welkom & presentatie met info over evenement in Frankrijk.
20.45 - 21.30 uur:
Mogelijkheid om vragen stellen over het evenement aan ervaren vrijwilligers en goede doelen uit de regio. 
21.30- 22.00 uur:
Nababbelen met gelegenheid voor een drankje.

Op beide kick-offs is er tegen sterk gereduceerde tarieven kleding in een beperkt aantal maten te koop van de afgelopen twee edities. Hiervoor graag contant geld meenemen!