NL

Nieuws

Informatiebrief Editie 2018 GVTK

Beste deelnemer, vrijwilliger, supporter, nog een paar weken en dan gaat het echt gebeuren, de beklimming van de Mont Ventoux! Jullie zijn allemaal druk bezig met de voorbereidingen en met het inzamelen van geld voor het KWF en de regionale goede doelen. Om jullie op de hoogte te houden sturen we je deze mail met de laatste logistieke en praktische informatie.
 
Vrijdag 24 augustus (13.00 – 16.30 uur)
Voor het viertal deelnemers die niet met de bus reizen naar Frankrijk: Fietsen inleveren en laden in de vrachtwagen voor vervoer naar Frankrijk bij:
Parts Express, Eekhorstweg 40, 7942 KC Meppel.

Alle deelnemers die zelf met de bus reizen en hun fiets meenemen: de fietsen worden met een busje naar Frankrijk vervoert. Je neemt je fiets mee naar het opstappunt van de bus in Meppel, Arnhem of Eindhoven en laad je fiets in het fietsbusje.

Fietsen voor zowel het fietsbusje als de vrachtwagen dienen ingepakt te zijn, echter niet in grote dozen ter breedte van het stuur. Je kan voor het inpakken isolatiemateriaal voor leidingen, noppenfolie of dekens gebruiken. 
 
Maandag 27 augustus (NL) – Personenbus naar Frankrijk
(zorg dat je voldoende eten en drinken meeneemt voor onderweg)

21.00 uur:
Bus en fietsbusje staan klaar in Meppel (bij het station), vertrek 21.30 uur

22.30 uur:
Bus en fietsbusje staan klaar in Arnhem Carpoolplaats Postiljon (knooppunt Waterberg), vertrek 22.45 uur. 

24.00 uur:
Bus en fietsbusje staan klaar in Eindhoven, Zwembad Tongelreep, Antoon Coolenlaan 1, vertrek 00.15 uur. 
 
Dinsdag 28 augustus (FR)
10.00 – 12.00 uur / 14.00 – 17.30 uur / 19.30 – 20.30 uur: Kledinguitgifte bij onze infobalie op Hameau des Sources, Montbrun Les Bains http://www.hameau-des-sources.fr/nl/acces.htm.

Let op deelnemers die zich voor twee dagen hebben ingeschreven jullie moeten twee kledingpakketten ophalen!!

16.00 uur:
Verwachte aankomst personenbus(sen) in Montbrun les Bains

17.00 uur:
Welkomstwoord en opening evenement in de tent bij Hameau des Sources. 

18.30 – 20.00 uur:
Diner in de tent (uitsluitend voor diegenen die de accommodatie of een vierdaags eetarrangement bij ons geboekt hebben)Woensdag 29 augustus (FR)
20:30: informatiebijeenkomst deelnemers en supporters in de tent bij Hameau des Sources. Samen met het KWF zal er een bezinningsmoment zijn waar alle deelnemers stil kunnen staan bij hun geliefden en motivatie om deel te nemen en morgen of overmorgen de strijd met de berg aan te gaan.
 
Het volledige programma van Woensdag 29 augustus t/m zaterdag 1 september vindt je in het informatieboekje, deze is in pdf-formaat te vinden op de website, of via de groene button onderaan deze nieuwsbrief (deelnemers krijgen het boekje uitgereikt bij de kledinguitgifte in Montbrun).
 
Vrijdag 31 augustus – Fietsvervoer naar Nederland
16.00 – 17.00 uur:
Fietsen voor vervoer naar Meppel per vrachtauto in fietsenstalling plaatsen. Voor deelnemers die niet met de bus terug reizen.
Fietsen voor vervoer naar Meppel, Arnhem of Eindhoven inleveren bij het fietsbusje. Voor deelnemers die met de bus naar Nederland terug reizen.
 
Zaterdag 1 september – Personenbus naar Nederland
05.30 – 05.45: inleveren bagage bij de bus
06.00 uur:        vertrek bus vanuit Montbrun
21.30 uur:        verwachte aankomst Eindhoven
22.45 uur:        verwachte aankomst Arnhem
24.00 uur:        verwachte aankomst Station Meppel
 
Maandag 3 september 10.00 – 16.00
Fiets afhalen bij Parts Express te Meppel (let op: indien u verhinderd bent, zorgt u voor vervanging, na 16.00 uur staat uw fiets onbewaakt op het terrein).


 
Voorzieningen op de Mont Ventoux op donderdag 30 augustus en vrijdag 31 augustus:
De Stichting Mont Ventoux is de enige die op het traject van de start in Sault tot aan de top en terug naar de Centrale Post St. Mont Ventoux (in de eerste bocht naar rechts ongeveer 200 meter boven Chalet Reynard) voorzieningen treft voor alle deelnemers.

De Stichting draagt zorg voor verzorgingsposten op de route met water, bananen en krentenbollen. Het overige dien je als deelnemer zelf mee te nemen. Dit betekent dat deelnemers en hun supporters zelf geen voorzieningen kunnen en mogen instellen en zelf geen volgauto’s of eigen motards kunnen laten rondrijden. Onze officiële en enige route is die vanaf Sault, rechtstreeks naar de Top van de Mont Ventoux. De Stichting Mont Ventoux faciliteert niet op de Bédoin- en Malaucène-kant.
 
Voor de mensen die Accommodatie via de Stichting hebben geboekt:

Catering:
Het ontbijt en diner is uitsluitend voor diegenen die accommodatie via de Stichting Mont Ventoux hebben geboekt. Of de catering voor 4 dagen via onze Stichting hebben geboekt. Bij het inchecken ontvangt je voor elk ontbijt en diner een aparte bon. De betreffende bon graag afgeven aan de organisatie bij de tent voordat je gaat eten. Zonder bon helaas geen toegang tot de catering.

Op de slotavond, vrijdag, bestaat ook voor deelnemers die niet op Hameau des Sources verblijven de mogelijkheid om mee te eten. Kosten € 25,-- te boeken tot en met woensdag bij onze infobalie op Hameau des Sources (pinnen mogelijk.

Accommodatie:
Montbrun les Bains ( http://www.hameau-des-sources.fr/nl )
Handdoeken en bedlinnen zijn aanwezig. Neem zelf een extra badhanddoek mee. Wij zijn te gast op een appartementencomplex waar ook andere gasten verblijven. Wij verzoeken je daar rekening mee te houden. De appartementen beschikken over een goed geoutilleerde keuken. De supermarkt is ‘om de hoek’. Het zwembad van het complex is gratis toegankelijk.

Bij het verlaten van de accommodatie:
 • Handdoeken in de badkamer
 • Bedden afgehaald, lakens en dekens op de grond naast bedden achterlaten
 • Appartement aanvegen
 • Koelkast leeg, keuken schoon
 • Afval in containers op het complex
 • Ramen en deuren sluiten s.v.p.
 • Bij vertrek beide sleutels inleveren bij de receptie.
 


 Bijzonderheden, overige mededelingen


Meervoudige beklimming:
Een aantal van de deelnemers heeft plannen om de Mont Ventoux vaker dan één keer te beklimmen (meervoudige klimmers). Bij vroeg vertrek (wil je tenminste om 9.30 uur bij de officiële start in Sault zijn) rijd je in het donker. Je zorgt dan voor je eigen veiligheid, hebt verlichting voor en achter op je fiets en draagt een veiligheidshesje met reflectiestroken. Meervoudige klimmers moeten zelf onderweg voor eten en drinken zorgen, ook hierbij schaalhelm verplicht!!

Afsluiten TOP op donderdag 30 augustus:
Uiterste aankomsttijd van de wandelaars op de Centrale Post Stichting Mont Ventoux is 13.30 uur. Personen die later arriveren mogen niet meer door lopen naar de Top. De top sluiten wij af om 16.00 uur!

Social Media en fotografie:
Belangrijke mededelingen tijdens het evenement (wijzigingen i.v.m. het weer, calamiteiten etc.) worden d.m.v. SMS aan deelnemers in Frankrijk gecommuniceerd. Daarnaast wordt via twitter (@StMontVentoux), Facebook en de website continu gecommuniceerd.

Ook leggen we de dagen in Frankrijk vast met foto's en video's die we beschikbaar stellen op de website en via social media. We proberen dat ter plekke te doen zodat de thuisblijvers ons zo goed mogelijk kunnen volgen. Maak jij ook foto's, reportages van de dagen en wil je die met ons delen neem dan contact op met Lambert Timmerman via een appje 06-50250201 of mail naar timmerman.l@me.com .

Let op!
 • Vergeet paspoort/ID-kaart niet
 • Neem zorgverzekeringspas mee, met EU-logo en reisverzekeringspolis
 • Neem gegevens van je reisverzekering mee
 • Neem zonnebrand mee en anti muggenlotion waar tenminste 30% DEET in zit
 • Voor de fietsers: neem een hangslot mee! (fietsen kunnen in Montbrun in een garage geplaatst worden die ’s nachts afgesloten wordt, voor de tijden zie het informatieboekje)
 • Heeft u het minimale sponsorbedrag van € 400,- al binnen?
 •  Meer informatie is te vinden op onze website; www.grootverzettegenkanker.nl 
 
Kledinginformatie:
Bij inschrijving heb je, met verwijzing naar de maattabellen op onze website, je kledingmaat opgegeven. Deze maat kleding ontvang je in jouw pakket. 

De kleding die je gaat krijgen bestaat uit een shirt en een broek, bestemd voor jouw tak van sport. 
Wandelaars krijgen een wandelshirt en een wandelbroek (zonder bretels). Hardlopers een singlet en een hardloopbroek (zonder bretels). Fietsers een fietsshirt en een broek (met bretels). De kledinguitgifte zal in Frankrijk plaatsvinden. 
Ook voor de late inschrijvers is kleding besteld. Het is nu nog niet bekend of deze kleding op tijd geleverd wordt. Onze leverancier doet zijn uiterste best. Neem voor de zekerheid ook eigen kleding mee.  Te laat geleverde kleding wordt door ons nagestuurd naar de deelnemers.

SUPPORTERSINFORMATIE
Het wordt bijzonder druk op de Mont Ventoux! Op die dagen zijn er meer dan 550 personen aanwezig c.q. onderweg van Sault naar de top en afdalend terug naar de Centrale Post St. Mont Ventoux en verder huiswaarts. Supporters met de auto moeten vanwege de veiligheid via Flassan naar boven rijden (zie de route in het boekje). Het succes en het veilig verloop van het evenement is mede afhankelijk van de inzet en medewerking van de supporters en vrijwilligers. Daarom moeten supporters zich houden aan de instructies die zijn opgenomen in het informatieboekje en/of door de organisatie aangegeven.

Vrijwilligers worden apart nog nader geïnformeerd over hun taken en verantwoordelijkheden.
 
TOT SLOT
Wij wensen jullie allen heel veel succes met de laatste voorbereidingen en kijken uit jullie te zien in Frankrijk!

Hartelijke groet, mede namens bestuur en commissie evenement,
Christel Claassen
christel@grootverzettegenkanker.nl
+31 6 22 90 55 44

Nel Kuipers
nel@grootverzettegenkanker.nl
+31 6 55 15 12 55