NL

Nieuws

Ventoux doet naam eer aan op verder fantastische dag

De eerste dag is super verlopen. De sfeer op de berg was fantastisch. Deelnemers, vrijwilligers, supporters waren allemaal super positief. De start was mooi: voorzitter Jan Werkhoven hield een goede toespraak en had ook een woordje voor de Franse deelnemers, hetgeen enorm door hen werd gewaardeerd.

Het weer was goed, alleen stond het eerste deel van de dag veel wind op de top van de Ventoux. De Kale Berg deed zijn naam dus eer aan vandaag. Later op de dag werd het gelukkig beter. Het was eigenlijk enorm goed wandelweer. En blijkbaar niet alleen voor de wandelaars, want de eerste hardlopers bereikten al om elf uur de top. Onder deze voorbodes van de grote groep wandelaars zaten opvallend veel Franse deelnemers. De eerste hardlopende Hollander kwam een half uur later.

De maaltijden die deze editie verkocht werden op Chalet Reynard, waren een groot succes. Opbrengst gaat uiteraard naar groot verzet tegen kanker. Alles voor het goede doel! Waar de organisatie ook erg blij mee is, is het feit dat er heel weinig afval op de berg lag en hoe goed alles na afloop opgeruimd was. We gaan er vanuit dat dit ook op de tweede dag het geval zal zijn.Foto’s: Lambert Timmerman