NL

Nieuws

Mooie momenten op de tweede dag

Ook vandaag deed de wind z’n best om het de deelnemers nog iets lastiger te maken om de top van de Mont Ventoux te bereiken. Het was een mooie dag vandaag, maar door de wind was het best fris in het bovenste deel van de beklimming. Gelukkig kregen de deelnemers onderweg hulp van een stralende zon en de aanmoedigingen van supporters en vrijwilligers.

Rob van Gaalen, teamcaptain en motor van Team Huis aan het Water, fietste vandaag voor het derde jaar naar de top van de Ventoux. Een prestatie van formaat voor iemand die inmiddels ‘pas’ 72 jaar oud is!Vrijwilliger en meervoudig deelnemer Hans Abbring beleefde ook dit jaar weer een mooie editie. Hij bemande twee dagen een verzorgingspost en had op beide dagen uitzicht op een groot hart dat op het asfalt voor hem was geschilderd. Hoe symbolisch! Vandaag zag hij op de terugweg van zijn post naar Sault in de berm twee fietsers liggen. Geschrokken stopte hij om hulp te bieden. Gelukkig bleek het een geval van ‘quality time’ te zijn van twee teamgenoten van Huis aan het Water. Even bijkomen en de geslaagde dag evalueren. Gewoon, langs de kant van de weg, en waarom ook niet.

Martijn Berkhout beklom vandaag voor de tweede keer de Kale Berg. Gisteren hardlopend, vandaag op de fiets. Hij kwam vanochtend zonder spierpijn de trap van het appartement af, in tegenstelling tot de vorige editie, en had dus alle vertrouwen in een goede afloop van zijn beklimming per fiets. Hetgeen ook klopte.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele bijzondere momenten die deze week hebben plaatsgevonden tijdens de twaalfde editie van Groot verzet tegen kanker. Vrijwilliger Berry Zuidersma verwoordt op zijn Facebook-pagina heel erg mooi de betekenis van dit evenement voor deelnemers, supporters en vrijwilligers:

‘En dan sta je als laatste helemaal alleen op de top van de Mont Ventoux, denkend aan een hele mooie week. Denkend aan al die deelnemers die hebben lopen afzien richting die top, en denkend aan al die mensen die op dit moment op een heel andere manier aan het strijden zijn. Wanneer komt de dag dat er niemand hoeft te sterven aan kanker? Alle deelnemers, vrijwilligers en bestuur, heel erg bedankt dat ik deze week deel heb mogen uitmaken van dit geweldige evenement.’