Équipe amis 058

Équipe amis 058

Wij, Équipe amis 058, gaan ons inzetten voor de strijd tegen kanker. Hoe en waarom zult u denken! Al vele jaren kennen wij elkaar en zijn goed bevriend. Jaarlijks brengen wij met een groep van 8 vrienden een bezoek aan een voetbalwedstrijden in Engeland en bij leven en in goede gezondheid wilden wij dit nog jaren voortzetten. In 2010 hadden wij begin december ook weer zo’n fantastisch weekend gehad maar de herinnering aan dat weekend lag hem een aantal dagen later. Diagnose kanker Edwin had bij thuiskomst problemen met zijn zaadbal en kreeg na enkele dagen een onheilspellend bericht, zaadbalkanker. Edwin beland in een achtbaan van emoties en plotseling stond het leven van Edwin, zijn gezin en familie volledig op zijn kop. Een lange periode van ziekenhuisbezoeken met onder andere een slopende chemotherapie in het UMC in Groningen waren het gevolg.
Het meest onvoorstelbare wordt harde werkelijkheid wanneer Edwin in april van 2019 voor de tweede keer wordt getroffen door kanker. Deze keer gaat het om een zeer agressieve sarcoom, ook wel wekendelenkanker genoemd. Na een zware operatie in mei 2019 waarbij de tumor werd verwijderd leek alles even wat beter. Bij de eerste CT scan ter controle bleek het eind september 2019 helemaal mis. Er waren meerdere grote sarcomen terug gekomen en de arts was duidelijk, hij maar ook andere ziekenhuizen in Nederland konden niks meer voor Edwin betekenen. Een mokerslag! Momenteel krijgt Edwin levensverlengende chemokuren.
Om zelf een bijdrage te leveren gaan wij geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. In 2014, 2016 en 2018 hebben wij de kale berg bedwongen en willen die prestatie in 2020 herhalen. De verbondenheid in het leven met en strijden tegen kanker is het belangrijkste uitgangspositie voor ons. Door als team Équipe amis 058 deel te nemen aan de beklimming van de Mont Ventoux in september 2020 willen wij een substantiële bijdrage leveren aan KWF kankerbestrijding.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

21/12/2020
17:06

Folkert

Bekijk alle

Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.