Équipe amis 058

Équipe amis 058

 

Onder het motto “Grootverzettegenkanker” beklimmen en wandelen wij op 2 en 3 september 2021 de Mont Ventoux in Frankrijk. Een zware strijd, die symbool staat voor de strijd tegen kanker. Equipe Amis 058 is ontstaan in 2011 toen Edwin van der Kerk in het ziekenhuis in Groningen lag vanwege zaadbalkanker. Hij onderging daar zijn chemokuren en was aan de beterende hand. Hij wilde, zodra hij fit genoeg was, graag een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Samen met Helga, Gymoon, Henri en Robert werden plannen gemaakt, werd Equipe Amis 058 een feit en snel daarna volgde de aansluiting bij de Stichting Mont Ventoux. Zij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker met de beklimming van de Mont Ventoux wat wordt gezien als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft.Na meerdere deelnames en in 2018 zelfs een succesvol zelfstandig evenement georganiseerd te hebben willen we in 2021 weer aansluiten bij de Stichting. Helaas zonder Edwin, de grondlegger van Equipe Amis 058. Want in april 2019 werd voor de 2e keer kanker geconstateerd. Ditmaal een agressieve vorm van wekedelen kanker. Na een zware operatie in mei 2019 waarbij de tumor werd verwijderd leek alles even beter maar eind september 2019 was het helemaal mis. Er waren meerdere grote sarcomen terug gekomen en de arts was duidelijk, hij maar ook andere ziekenhuizen in Nederland konden niks meer voor Edwin betekenen. Een mokerslag!

Met behulp van levensverlengende chemokuren en alternatieve behandelingen kwam Edwin 2020 door,maar helaas mocht hij niet het geluk hebben waar wij allemaal zo op hadden gehoopt en heeft hij uiteindelijk besloten om op 5 maart 2021 zijn leven te beëindigen. Meer dan ooit tevoren willen wij daarom de Mont Ventoux beklimmen met in gedachten onze “AMI EDWIN” en onze symbolische bijdrage leveren maar vooral ook geld inzamelen om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen.

Beschikbare activiteiten:

  • Fietsen
  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Dubbele deelname (wandelen + fietsen)
  • Dubbele deelname (hardlopen + fietsen)
  • Teamsupporter - bij laatste stap vouchercode invoeren

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

30/09/2021
14:48

Anoniem

Bekijk alle

Grootverzettegenkanker 2021 gaat door! Meer info hierover vind je onder Nieuws. Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.