Evelien Sybesma

Met team Tobias naar de top!

( Wandelen | Lid van team: Team Tobias )

Onze zoon Tobias, was 11 jaar toen we te horen kregen dat hij een diffuus intrinsiek ponsglioom (DIPG) had...hersenstamkanker. We belandden in een nachtmerrie. Een niet te stoppen achtbaan. Negen maanden later stierf Tobias door de verwoestende gevolgen van deze agressieve, kwaadaardige tumor.

Tobias had een droom, hij wist dat hij niet beter zou worden, maar hoopte dat er niemand meer na hem zou overlijden aan de gevolgen van hersenstamkanker. Om bij te dragen aan deze droom werd de Tobias Sybesma Foundation opgericht.

De Foundation heeft als doel “het stimuleren en financieren van (onderzoeks-)projecten en initiatieven om dichter tot een oplossing voor hersenstamkanker te komen”.

Tijdens dit event zamelt #teamTobias geld in voor een project van de Foundation in samenwerking met het Prinses Maxima Centrum, om gezinnen die een kind met hersenstamkanker hebben financieel te ondersteunen. 

Ik ga dus de Mont Ventoux op en zou het mooi vinden als jij mij -en nog belangrijker- dit team en doel steunt.

Activiteit: Wandelen
51 km
van mijn doel 250 km
Rondje met het hondje-Zandhoven 02/06/2024 | 19:29
Sekdoorn - hofje van Zuthem 01/06/2024 | 14:15
‘t Harde-Oldebroek-‘t Harde 31/05/2024 | 11:00
Rondje Zandhoven 30/05/2024 | 18:52
Ommen-Dalfsen 26/05/2024 | 11:00
Rondje met het hondje-Zandhoven 02/06/2024 | 19:29
Sekdoorn - hofje van Zuthem 01/06/2024 | 14:15
Bekijk alle
20/06/2024
08:51

Anoniem

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
  Bekijk alle
24/05/2024 | 10:59

Switch

Vol goede moed besloot ik dit jaar mee te gaan, de Mont Ventoux op met ons eigen team Tobias. Het was geen gemakkelijk besluit, omdat ik best wel bang ben voor die berg en de confrontatie met mezelf. De emoties en verdrietige herinneringen die los komen omdat het voor mij gaat om Tobias, ons kind...ik ging die berg dus liever uit de weg. Toch besloot ik dit jaar om te gaan, op de racefiets. Om mijn angst niet uit de weg te gaan, om te durven en misschien ook wel onderuit te gaan. Dat laatste was gelukkig niet het geval. Niet letterlijk in elk geval, maar ik kwam mezelf wel tegen...waar ik enorm veel plezier beleef in de RPM lessen, klimmen met de spinningfiets en het uiterste van mezelf vergen tijdens de races, werd het fietsen op de weg een steeds hogere drempel. Maar ik moest nu toch echt wel kilometers gaan maken. Ik probeerde het, maar durfde gewoon niet zo goed op de weg te fietsen. Vast zitten aan de pedalen, hard fietsen, nat wegdek, het verkeer om me heen....en wat nou als die berg zo stijl is dat ik stil val, omval, de top niet haal. Ik merkte dat ik allerlei redenen begon te verzinnen om niet te hoeven fietsen, weer een week voorbij zonder rit...tot ik vanmorgen opstond en me realiseerde dat ik vooral die berg op wilde, de top bereiken...voor Tobias. En als de fiets een steeds groter obstakel werd, dan ging ik toch gewoon wandelend omhoog? Ja, ik ben wel een beetje teleurgesteld in mezelf, ik wilde fietsen, maar het was niet meer dan realistisch om m'n plan bij te stellen....en als ik iets heb geleerd van Tobias is dat je je vooral moet richten op wat je wel kunt en niet te lang stil staan bij wat niet lukt... En het doel? De weg ernaar toe is misschien anders, maar het doel veranderd niet. Ik ga die berg beklimmen, helemaal tot aan de top met Tobias in m'n hoofd en hart en hoop daarbij een mooi bedrag op te halen! Ik kan jouw steun daarbij goed gebruiken, help je mee? Klik hier.    

Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Groot Verzet Tegen Kanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwaarden: gevoel - energie - ambitie, symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.