Liset Prinsen

Opgeven is geen optie!

( Teamsupporter | Lid van team: Het Nije Team )

5 jaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker. Een heftig jaar volgde, waarin ik, naast een operatie, 20 bestralingen en 16 chemokuren kreeg. Alles met de bedoeling om te genezen! Hierna volgde een periode van reflecteren, mezelf terugvinden en langzaam mijn leven weer oppakken. Dit ging gepaard met de nodige ups en downs, want ik had zwaar onderschat hoeveel tijd, aandacht en moeite het zou kosten om weer "normaal" verder te kunnen. Toen ik voor mijn gevoel eindelijk weer op de goede weg zat werd mijn moeder ernstig ziek. Mijn lieve mams, beste verzorger en vertroetelaar, grootste supporter en veilige haven, overleed na een ziekbed van slechts 11 weken. Pas toen merkte ik hoeveel energie het hele ziekteproces me had gekost en ik was op... De aanhoudende pijn in vooral mijn heup hielp daarbij ook niet mee om me beter te voelen. Na een tijd aanmodderen volgde er een foto en een scan en kwam de vernietigende diagnose uitgezaaide borstkanker. Ongeneeslijk. BAM! Inmiddels alweer bijna 2 jaar leef ik nu met deze diagnose en ik hoop hier nog heel veel jaren aan toe te kunnen voegen. Misschien niet zoals het was, maar wel zoals het is... We hebben geen controle over wat ons overkomt, maar wel over hoe we hiermee omgaan! Toen ik van deze actie hoorde via mijn fysiotherapiepraktijk Kompas en de Nije Stichting wilde ik me gelijk opgeven! Echter is er lichamelijk de laatste tijd een en ander voorgevallen waardoor het er voor mij niet inzit om 26 km bergop te fietsen of wandelen. Omdat ik niet iemand ben die snel opgeeft heb ik daarom besloten mijn eigen uitdaging aan te gaan en dat is dat ik gedurende 10 dagen achter elkaar 2,5 km wil gaan wandelen om geld in te zamelen voor KWF enerzijds en de vitaliteitsschuur van de Nije Hoeve anderzijds. Want onderzoek is zo hard nodig en inloophuizen zijn voor patiënten zo waardevol. 2,5 km lijkt voor de meeste mensen een peulenschil, maar neem van mij aan dat het voor mij pure topsport is. 

Jullie steunen me toch? 

Alvast heel erg bedankt voor jullie support! 

 

Liefs Liset 

Activiteit: Teamsupporter
0 m
van mijn doel 25 km
26/05/2024
12:26

Anoniem

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
  Bekijk alle
26/05/2024 | 10:47

Elke dag sterker

Vanochtend weer een heerlijk stuk gewandeld. 1,7 km in totaal. Met de wandeling van afgelopen woensdag en het trainen bij de oncologische fysio is het me deze week al 3 keer gelukt meer dan 1,5 km te wandelen. Met nog 3,5 maand te gaan zou mijn doel als lichamelijk alles stabiel blijft haalbaar moeten zijn.  Let's do this! 

Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Groot Verzet Tegen Kanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwaarden: gevoel - energie - ambitie, symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.