Marijke Mijnheer

Bergopwaarts tegen kanker!

( Fietsen | Lid van team: Mijnheren )

Fietsen voor een toekomst zonder kanker of behandeling van kanker. Mijn inzet zal een druppel op een gloeiende plaat zijn maar veel druppels maken een emmer vol, niks doen is geen optie dus vandaar dat ik ervoor kies de Mont Ventoux te beklimmen met mijn familie om een vuist te maken tegen kanker. 

Helaas hebben wij als gezin al jong kennis gemaakt met kanker, onze vader is op 42 jarige leeftijd, na een ziekteperiode van 3 jaar, overleden aan longkanker. Dit had niet alleen toen maar heeft ook nu nog zijn weerslag op ons welbevinden. Ik was 16 toen ik afscheid heb moeten nemen van mijn vader. In die tijd was het een enorme schok, ons leven stond still, we waren een baken verloren in een fase dat we nog volop in ontwikkeling waren richting volwassenheid. Op dat moment leef je verder en sta je je mannetje maar vele jaren later heb ik gemerkt dat dit verlies een flinke wissel heeft getrokken op mijn kijk op het leven. De verhoudingen kwamen toen anders te liggen, het verantwoodelijkheidsgevoel was al jong geboren, te jong, en heeft doorgewerkt in alles. Daar sta je op dat moment niet bij stil. Ieder gezinslid heeft door dit verlies zijn struggles gehad, welliswaar iedereen in een andere levensfase maar als ik terugkijk heeft kanker een grote krater geslagen in ons gezin.

Een zekere waakzaamheid is altijd aanwezig, wat waarschijnlijk iedereen zal herkennen als je te maken hebt (gehad) in het leven met kanker. Wanneer je eenmaal aan de andere kant hebt gestaan blijf je altijd alert op signalen. Gelukkig is de ontwikkeling in 38 jaar doorgegaan en hebben we ook mooie genezingen mee mogen maken. Een broer en jongere zus hebben op tijd een goede behandeling mogen ondergaan en zijn er nog!  Om dit een boost te geven wil ik mij hiervoor inzetten met eenmalig de Mont Ventoux te beklimmen per fiets. Een stukje verwerking en voor de rest voor iedereen die hiermee te maken heeft of gaat krijgen gaan we voor deze prestatie met een hoge inzet, doe je mee? 

Steun het team 'Mijnheren'  en steun hiermee het "Groot Verzet Tegen Kanker"!

Alvast heel erg bedankt!! 

Marijke

Activiteit: Fietsen
22/04/2024
20:36

Sylvia

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Groot Verzet Tegen Kanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwaarden: gevoel - energie - ambitie, symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.