Mien Sniekers van den Beucken

Ik ga voor ieder die me lief was en is.

( Wandelen | Lid van team: Toons Toppers Weert )

Hoi Familie, Vrienden, Buurtgenoten en alle Bekenden,

Zoals sommige al weten ga ik me ook inzetten voor de KWF en het Toon Hermanshuis in Weert.        Samen met nog 22 wandelaars en 15 fietsers gaan we de uitdaging aan om op 5 en 6 september de Mont Ventoux te bedwingen. Samen tegen kanker.

Helaas loopt kanker als een rode draad door mijn leven en eigenlijk wil ik die rode draad doorbreken of wel heel dun laten worden. Het begon voor mij al toen we gingen trouwen,  we moesten onze bruiloft verzetten terwijl al alles geregeld was. Mijn schoonzus Mia van 32 jaar oud kwam door kanker in deze periode te overlijden. Bij ons thuis waren we met 8. Pap, Mam, 5 zussen en ikzelf. Maar hier sloeg de rode draad flink toe, pap en mam verloren 10 weken na elkaar het gevecht tegen kanker. Daarna moesten mijn zussen Riet 40, Mia 46 en Leen op 69 jarige leeftijd het leven loslaten door deze vreselijke ziekte.  Ook bij mijn schoonfamilie ging de rode draad zijn gang en moesten Jac, Truus en Mia veel te vroeg afscheid nemen van ons.

Gelukkig wordt er steeds meer geld opgehaald en gedoneerd om onderzoeken naar deze ziekte te financieren en is de kans op genezing al vele malen hoger. Voorbeelden hiervan zijn mijn zus Trees en zoon Rob waarbij de behandelingen gelukkig wel goed zijn aangeslagen.

Daarom vind ik het zo belangrijk om hier aan mee te werken zodat er steeds meer mensen genezen van kanker.

50% van de opbrengst is voor KWF en 50% voor het Toon Hermanshuis. KWF besteedt de helft van de opbrengst aan erfelijkheids onderzoek en dit spreekt me heel erg aan omdat bij ons in de familie het borstkanker gen voorkomt. Het andere deel wordt gebruikt voor nazorg voor kinderen die een hersentumor hebben gehad. Ook heel belangrijk. En het deel wat voor het Toon Hermans huis in Weert bedoeld is wordt natuurlijk ook goed besteed en spreekt voor zich.

Op dit moment worden er weer 4 personen uit mijn familie/buurt en vriendenkring behandeld en gaan het gevecht aan om te overleven.

Maar toch bracht de rode draad ook positiviteit met zich mee want de familieband met mijn 2 zussen hun kinderen en ook de kinderen van mijn overleden zussen is zo intens geworden. En je naasten die nu geconfronteerd worden met deze ziekte  kun je door je ervaringen beter steunen en een luisterend oor bieden. En je geniet veel meer van de kleine mooie dingen in het leven.

Iedereen die me lief is en was en met deze ziekte te maken heeft of heeft gehad, hier stop ik een foto van in een mapje en neem hun met mij mee de Mont Ventoux op.                                                                Want daaruit haal ik de kracht om deze tocht tot een goed einde te brengen.

Als jullie nu denken hier wil ik ook wel een steentje aan bijdragen dan kan dat via deze site. Ook mogen jullie het persoonlijk afgeven aan mij dan zet ik het op de site met jullie naam erbij of anoniem zoals jullie zelf willen.

Heel veel warme en lieve groetjes Mien Sniekers van den Beucken.

Tip: Zet de vrijwillige bijdrage bij de donatie op € 0,-

Activiteit: Wandelen
0 m
van mijn doel 26 km
21/04/2024
15:14

Anja en Johan

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Groot Verzet Tegen Kanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwaarden: gevoel - energie - ambitie, symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.