Renate Weggemans

Niemand meer onder de koude kap!

( Wandelen | Lid van team: Team BOVAG )

In juni 2021 werd ik 50 jaar en  toen mocht ik in oktober voor het eerst naar de bus voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Als dochter van een oud beroeps militair voelde dat als mijn burgerplicht. Dat doe je gewoon. Je krijgt een oproep en daar geef je gehoor aan.

Vol vertrouwen ging ik er heen, met geen enkele angst voor wat het leven nog voor mij in petto had. En toen werd ik er uitgepikt. De sjaak, de klos, het bokkie, domme pech. Maar ook puur geluk want door het bevolkingsonderzoek borstkanker is veel erger voorkomen. Ik stapte in een rollercoaster van een borstamputatie, een chemo, een reconstructie en een heel alternatief programma om hier zo vlot en goed mogelijk door heen te gaan. Ik wilde zo snel mogelijk uit deze hele slechte trein. Dat had ik ook aan mijn vader beloofd. ‘Houd vol hè?!’ was één van de laatste dingen die hij tegen mij zei. Tijdens mijn chemo overleed hij aan de gevolgen van maagkanker.

Ondertussen lacht het leven mij weer toe. Eind dit jaar ben ik al weer op de helft van mijn vijf jaar hormoontherapie. Dingen klein maken, dat leer je van deze ziekte.

Maar nu hoop ik dat jij mij wilt helpen om samen iets heel groots te maken. Als iedereen mij en mijn collega’s wil sponsoren, met een klein of een groter bedrag, dan lopen en fietsen wij voor jou de Mont Ventoux op. Met elkaar kunnen wij dan een heel mooi bedrag ophalen voor het KWF en het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Elke donatie is welkom en gaat volledig naar dit goede doel. Met de wetenschap dat 1 op 2 mensen ergens in zijn leven de diagnose kanker krijgt, zijn we daar allemaal mee geholpen. 

Kan ik op je rekenen om samen bergen te verzetten?

               Dank! Renate

 

P.s. Help Renaat zo ver als het gaat. Deel deze pagina op je socials en in je app-groepjes. Jij plugt en ik loop. Samen halen we zo nog meer donaties op voor het KWF en het Prinses Maxima Centrum.

 

 

Activiteit: Wandelen
0 m
van mijn doel 26 km
02/07/2024
21:50

Anoniem

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Groot Verzet Tegen Kanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwaarden: gevoel - energie - ambitie, symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.