Rick van Lierop

Naar de top

( Wandelen )

Een jaar geleden zat ik op mijn persoonlijk dieptepunt. Ik zat met een depressie thuis waardoor ik op het punt stond mijn baan te verliezen, ik had problemen met mijn schoolopdrachten door mijn negatieve gedachten en problemen op het werk en ik had steeds meer last van mijn overgewicht en de problemen die hierdoor veroorzaakt werden. Ik was nét voor het eerst vader geworden maar bleef met een diepgeworteld gevoel zitten een mislukking te zijn. Dit was het absolute dieptepunt en het punt waar ik hulp heb moeten vragen om hieruit te komen.

Vanuit verschillende kanten is die hulp gekomen. Familie om op te steunen, vrienden om mee te lachen en een team met psychologen en coaches om mijn negatieve gedachten uit te dagen en hier mee leren om te gaan.

Nu een jaar verder is mijn leven compleet anders. Na een intensief behandeltraject met meerdere psychologen heb ik mijn depressie overwonnen en zit ik in de nazorg om terugval tegen te gaan. Ik ben met hulp van het UWV weer bezig met re-integreren door fulltime met mijn afstudeerstage bezig te kunnen/mogen gaan. Hiervoor heb ik een geweldige stage-werkgever gevonden waar ik me veilig voel om me open te stellen en hulp te vragen.

Ik heb nog steeds overgewicht en daarvoor heb ik een coaching traject met meerdere mensen met hetzelfde probleem. Vanuit dit traject heeft onze coach ons uitgedaagd om mee de Mont Ventoux op te wandelen. Ze wist me direct enthousiast te krijgen en heb dan ook direct ja gezegd. Een jaar geleden op mijn diepste punt en dan nu eindigen op de top van een berg. Dat is wel heel toepasselijk.

Ik voel me geen mislukkeling meer en ben trots op wat ik allemaal bereikt heb. Dus nu naar de top!

Activiteit: Wandelen
10 km
van mijn doel 600 km
Wandeling Daatjeshoeve 16/02/2024 | 10:00

Mooie wandeling waarbij we een paar keer verkeerd gelopen zijn.

Wandeling Daatjeshoeve 16/02/2024 | 10:00
Bekijk alle
24/02/2024
11:42

Stella

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
  Bekijk alle
20/02/2024 | 9:53

Hoeveel kilometer trainen

Op 24 januari om 21:22 ontving ik een video van onze leefstijlcoach die ons uitdaagde mee de Mont Ventoux op te wandelen. 9 minuten later heb ik toegezegd dat ik mee ging doen, daarna ben ik gaan kijken wat dit eigenlijk inhoud. Toch wel een beetje geschrokken wat het inhield. Ik ben geen sport kenner dus was niet bekend emt de Mont Ventoux. Wandelen gaat me redelijk af, maar ik ben zeker geen getrainde wandelaar. Gelukkig heeft onze leefstijlcoach ons ook een mooi trainingsschema gegeven om goed voorbereid aan dit avontuur te beginnen. De eerste wandelingen zonder schema nog zitten er op en die gingen wel goed (een paar keer verkeerd lopen daar gelaten). Vanaf deze week het schema maar goed aan gaan houden. Dit betekend dat ik in totaal voor september 600+ km ga wandelen. Ik heb dit dan ook maar als mijn gewenste prestatie ingevuld om iedereen mee te nemen in mijn training.   Week 1:Training 1: 3 kmTraining 2: 3 kmTraining 3: 10 km Totale weektraining:16 kmTotaal getraind: 16 km

Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Groot Verzet Tegen Kanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwaarden: gevoel - energie - ambitie, symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.