Rick van Lierop

Naar de top

( Wandelen )

Een jaar geleden zat ik op mijn persoonlijk dieptepunt. Ik zat met een depressie thuis waardoor ik op het punt stond mijn baan te verliezen, ik had problemen met mijn schoolopdrachten door mijn negatieve gedachten en problemen op het werk en ik had steeds meer last van mijn overgewicht en de problemen die hierdoor veroorzaakt werden. Ik was nét voor het eerst vader geworden maar bleef met een diepgeworteld gevoel zitten een mislukking te zijn. Dit was het absolute dieptepunt en het punt waar ik hulp heb moeten vragen om hieruit te komen.

Vanuit verschillende kanten is die hulp gekomen. Familie om op te steunen, vrienden om mee te lachen en een team met psychologen en coaches om mijn negatieve gedachten uit te dagen en hier mee leren om te gaan.

Nu een jaar verder is mijn leven compleet anders. Na een intensief behandeltraject met meerdere psychologen heb ik mijn depressie overwonnen en zit ik in de nazorg om terugval tegen te gaan. Ik ben met hulp van het UWV weer bezig met re-integreren door fulltime met mijn afstudeerstage bezig te kunnen/mogen gaan. Hiervoor heb ik een geweldige stage-werkgever gevonden waar ik me veilig voel om me open te stellen en hulp te vragen.

Ik heb nog steeds overgewicht en daarvoor heb ik een coaching traject met meerdere mensen met hetzelfde probleem. Vanuit dit traject heeft onze coach ons uitgedaagd om mee de Mont Ventoux op te wandelen. Ze wist me direct enthousiast te krijgen en heb dan ook direct ja gezegd. Een jaar geleden op mijn diepste punt en dan nu eindigen op de top van een berg. Dat is wel heel toepasselijk.

Ik voel me geen mislukkeling meer en ben trots op wat ik allemaal bereikt heb. Dus nu naar de top!

Activiteit: Wandelen
0 m
van mijn doel 600 km
01/04/2024
09:26

Elly

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
  Bekijk alle
27/03/2024 | 10:21

Week 6: Terug in het zadel

Vorige week geen update geplaatst. Het ging even niet zo goed met me. Gelukkig heb ik mensen om me heen om me te helpen. Nu week 6. Tijd om weer de training op te pakken. Deze week is erg vol, dus ik moet wel echt gaan zoeken waar ik een plek ga vinden om te gaan wandelen. De wandelingen worden ook langer dus moet beter gaan plannen (zeker samen met m'n opleiding en werk erbij soms toch wel lastig).

Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Groot Verzet Tegen Kanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwaarden: gevoel - energie - ambitie, symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.