Wil Sillen

Ik ben geen held maar wil de kwaliteit van kankerzorg verbeteren

( Fietsen | Lid van team: Toons Toppers Weert )

Omdat kanker de wereld uit moet....

Eén op de tien mannen krijgt prostaatkanker en één op de acht vrouwen krijgt borstkanker. Mijn vrouw heeft vijf jaar geleden borstkanker gekregen, alle behandelingen doorgemaakt en is nu 'gezond' verklaard. Ik zelf heb vorig jaar de diagnose prostaatkanker gekregen en ben succesvol geopereerd. De kwaliteit van oncologiezorg is in Nederland erg hoog. Dit is mede dankzij goed en veelvuldig onderzoek. Veel van dit onderzoek wordt gefinancieerd vanuit acties zoals deze. Daarom wil ik mijn steentje hieraan bijdragen. Donaties komen volledig ten goede aan KWF en in mijn geval Toon Hermanshuis Weert. Alle kosten voor deelname betaal ik zelf. 

Vorig jaar ben ik één week voor mijn operatie alleen de Mont Ventoux opgefietst. Dit gaf mij de kracht de operatie en nazorg  positief te doorstaan. Nu in 2024 wil ik dezelfde Mont Ventoux weer opfietsen zodat ik weer kan ervaren 'dat ik leef'. Door dit te doen met 'grootverzettegenkanker' help ik toekomstige patiënten met wetenschappelijk onderbouwde behandelwijzen.

Mijn vrouw, Margo Damoiseaux, wandelt de berg op. De zwaarte van de behandeling die ik heb gehad staat in schril contrast met wat zij heeft moeten doormaken. Omdat zij het traject van diagnose tot en met 'genezing' al vanaf 2017 heeft doorgemaakt was de verwerking van mijn traject voor ons minder moeilijk. We hebben elkaar wederzijds kunnen steunen. Dit heeft onze band extra versterkt.

U kunt mij, haar en vooral het goede doel steunen door een donatie. Hoe klein of groot deze ook is alles is welkom.

(Tip: zet de vrijwillige bijdrage op 0)

Ook zou ik het op prijs stellen dat u uw eigen contacten deelgenoot maakt van dit initiatief.

Bij voorbaat dank voor alle steun.

Wil Sillen

 

 

 

Activiteit: Fietsen
22/04/2024
14:52

Steven & Kelly

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Groot Verzet Tegen Kanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwaarden: gevoel - energie - ambitie, symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.