NL

Nieuws

Iedere kilometer in de aanloop naar de Mont Ventoux is waardevol!

Op zondag 25 juni  wordt de 19e editie verreden van de Omloop Flevoland. De Omloop Flevoland is niet alleen het grootste, maar ook het oudste toerfietsevenement van de provincie Flevoland. Door de verschillende routes met het vele natuurschoon, zoals uitgestrekte natuurreservaten, boscomplexen en wateroppervlaktes wordt het unieke karakter van Flevoland onderstreept. De Omloop Flevoland heeft alles in huis voor de recreatieve- en sportieve fietser. Dit jaar de Omloop Flevoland uitgeroepen door de NTFU als 3-sterren tocht.

De Omloop Flevoland maakt onderdeel uit van het Bike Challenge Festival Flevoland. (zie: www.bcff.nl ). Naast de Omloop biedt het festivalterrein van Strand Houtribhoek  de mogelijkheid aan iedere grote of kleine fietsliefhebber om de uitdaging aan te gaan op de pumptrack,  de Vertical Bike, de Big Air Bag Dirtjump BMX of helemaal “Zen” te zijn tijdens het Slow Biking.

Deelnemers en bezoekers aan het Bike Challenge Festival Flevoland leveren indirect ook een substantiële bijdrage aan de strijd tegen kanker: Een deel van het inschrijfbedrag (€ 2,00) voor de Omloop Flevoland en een deel van de toegangsprijs (€ 1,00) voor de overige challenges wordt gedoneerd aan de Stichting Mont Ventoux. Op de dag zelf kan worden ingeschreven maar om zeker te zijn van een startbewijs kan voorinschrijving via: www.bcff.nl/kosten

Kortom, laat voor één dag de ‘kale berg’ en de ‘vlakke berg’ bij elkaar komen.  Ga daarom de uitdaging aan en beleef ook in het vaak winderige Flevoland een vleugje Mont Ventoux en rij op 25 juni de Omloop Flevoland, wind kilometers zijn klimkilometers!!  De Stichting Mont Ventoux zal ook op die dag middels een stand van hoofdsponsor Belisol aanwezig zijn om het initiatief vanuit de Omloop Flevoland en de aandacht voor Inloophuis Passie in Lelystad kracht bij te zetten. Een hoge opkomst van deelnemers aan de beklimming van de Mont Ventoux zal dit alleen maar verder onderstrepen!