NL

Nieuws

Instituut St. Catharine presenteert zich aan Franse pers

Afgelopen donderdag 29 juni is het team van het Instituut St. Catherine ziekenhuis (Avignon) aan de pers in Frankrijk gepresenteerd.

Het St. Catherine is een ziekenhuis dat zich voornamelijk richt op de zorg na een eventuele operatie in verband met kanker. Dit jaar is het St. Catherine een van de begunstigden van de bijeengebrachte gelden door de 39 Franse deelnemers die samen met de ca.  450 Nederlanders de Mont Ventoux gaan bedwingen.

In het artikel is onder meer te lezen hoe een deelnemer die als patiënt is behandeld in het St. Catherine zich tot doel had gesteld om na zijn behandelingen de Ventoux te beklimmen en dat hem dat inmiddels ook is gelukt, mede door de goede zorgen die hij heeft ontvangen van de artsen en verpleegkundigen.

Ook wordt er aandacht besteed aan de wijze waarop de “crowdfunding” gebeurt.
(Iets wat men in Frankrijk nauwelijks bekend mee is.)

Directeur Sapey van het instituut geeft aan dat deze actie de bekendheid van het Instituut zal vergroten, de mogelijkheid zal bieden om diverse projecten te financieren en hij hoopt ook op een langdurige samenwerking met de stichting Mont Ventoux.

In het artikel is te lezen dat het bedrijf dat momenteel de coördinatie van de uitbreiding van het instituut begeleidt niet lang na hoefde te denken na een vraag van de heer Sapey of zij mee wilden doen. Het gehele ingenieursbedrijf (4 werknemers en de directeur) heeft zich zonder aarzelen direct ingeschreven.

In het kader rechts van het artikel een korte historie van het ontstaan van de stichting en het aantal deelnemers en teams in de komende 11e editie.