NL

Nieuws

Praktische informatie voor deelnemers, vrijwilligers en supporters

Deelnemers, vrijwilligers en supporters, nog een paar weken en dan gaat het echt gebeuren, de beklimming van de Mont Ventoux! Jullie zijn allemaal druk bezig met de voorbereidingen en met het inzamelen van geld voor het KWF en de andere goede doelen. Om jullie op de hoogte te houden, publiceren we hierbij de laatste logistieke en praktische informatie. 

Vrijdag 25 augustus (13.00 – 17.00 uur)

Fietsen inleveren en laden in de vrachtwagen voor vervoer naar Frankrijk bij:
Parts Express, Eekhorstweg 40, 7942 KC Meppel.
De fiets dient ingepakt te zijn, echter niet in grote dozen ter breedte van het stuur. Je kan voor het inpakken isolatiemateriaal voor leidingen, noppenfolie of dekens gebruiken. Dit geldt OOK voor de mensen die aangegeven hebben hun fiets door ons te laten vervoeren vanaf Arnhem of Eindhoven. 

Maandag 28 augustus (NL) – Personenbus naar Frankrijk
(zorg dat je voldoende eten en drinken meeneemt voor onderweg)

21.00 uur:
Bus staat klaar in Meppel (bij het station), vertrek 21.30 uur

22.30 uur:
Bus staat klaar in Arnhem Carpoolplaats Postiljon (knooppunt Waterberg), vertrek 22.45 uur. Personen die hebben aangegeven hun fiets mee te willen nemen vanaf Arnhem laden hun fiets in het speciale fietsbusje.

24.00 uur:
Bus staat klaar in Eindhoven, Zwembad Tongelreep, Antoon Coolenlaan 1, vertrek 00.15 uur. Personen die hebben aangegeven hun fiets mee te willen nemen vanaf Eindhoven laden hun fiets in het speciale fietsbusje

Dinsdag 29 augustus (FR)
10.00 – 12.00 uur / 14.00 – 17.30 uur / 19.30 – 20.30 uur: Kledinguitgifte bij Hameau des Sources, Montbrun Les Bains http://www.hameau-des-sources.fr/nl/acces.htm

16.00 uur:
Verwachte aankomst personenbus(sen) in Montbrun les Bains

17.00 uur:
Welkomstwoord en opening in de tent

18.30 – 20.00 uur:
Diner in de tent (uitsluitend voor diegenen die de accommodatie geboekt hebben)

Volledige programma van Woensdag 30 augustus t/m zaterdag 2 september
Zie het informatieboekje, in pdf-formaat te vinden op de website. Button met link naar het informatieboekje staat onderaan dit bericht (deelnemers krijgen het boekje uitgereikt bij de kledinguitgifte in Montbrun).

Vrijdag 1 september – Fietsvervoer naar Nederland

16.00 – 17.00 uur:
Fietsen voor vervoer naar Meppel in fietsenstalling plaatsen
Fietsen voor vervoer naar Arnhem of Eindhoven inleveren bij het fietsbusje

Zaterdag 2 september – Personenbus naar Nederland

05.30 – 05.45 inleveren bagage bij de bus
06.00 vertrek bus vanuit Montbrun
21.30 verwachte aankomst Eindhoven
22.45 verwachte aankomst Arnhem
24.00 verwachte aankomst Station Meppel

Maandag 4 september 12.00 – 16.00
Fiets afhalen bij Parts Express te Meppel (let op: indien u verhinderd bent, zorgt u voor vervanging, na 16.00 uur staat uw fiets onbewaakt op het terrein)

Voorzieningen op de Mont Ventoux op donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september:
De Stichting Mont Ventoux is de enige die op het traject van de start in Sault tot aan de top en terug naar de Centrale Post St. Mont Ventoux (in de eerste bocht naar rechts ongeveer 200 meter boven Chalet Reynard) voorzieningen treft voor alle deelnemers.

De Stichting draagt zorg voor verzorgingsposten op de route met water, bananen en krentenbollen. Het overige dien je als deelnemer zelf mee te nemen. Dit betekent dat deelnemers en hun supporters zelf geen voorzieningen kunnen en mogen instellen en zelf geen volgauto’s of eigen motards kunnen laten rondrijden. Onze officiële en enige route is die vanaf Sault, rechtstreeks naar de Top van de Mont Ventoux. De Stichting Mont Ventoux faciliteert niet op de Bédoin- en Malaucène-kant.

Voor de mensen die Accommodatie via de Stichting hebben geboekt:

Catering:
Het ontbijt en diner is uitsluitend voor diegenen die accommodatie via de Stichting Mont Ventoux hebben geboekt.

Accommodatie:
Montbrun les Bains ( http://www.hameau-des-sources.fr/nl )
Handdoeken en bedlinnen zijn aanwezig. Neem zelf een extra badhanddoek mee. Wij zijn allen te gast op een appartementencomplex waar ook andere gasten verblijven. Wij verzoeken je daar rekening mee te houden. De appartementen beschikken over een goed geoutilleerde keuken. De supermarkt is ‘om de hoek’. Het zwembad van het complex is gratis toegankelijk.

Bij het verlaten van de accommodatie:
 • Handdoeken in de badkamer
 • Bedden afgehaald, lakens en dekens op de grond naast bedden achterlaten
 • Appartement aanvegen
 • Koelkast leeg, keuken schoon
 • Afval in containers op het complex
 • Ramen en deuren sluiten s.v.p.
 • Bij vertrek beide sleutels inleveren bij de receptie.
 
Bijzonderheden, overige mededelingen:

Meervoudige beklimming:
Een aantal van de deelnemers heeft plannen om de Mont Ventoux vaker dan één keer te beklimmen (meervoudige klimmers). Bij vroeg vertrek (wil je tenminste om 9.30 uur bij de officiële start in Sault zijn) rijd je in het donker. Je zorgt dan voor je eigen veiligheid, hebt verlichting voor en achter op je fiets en draagt een veiligheidshesje met reflectiestroken. Meervoudige klimmers moeten zelf onderweg voor eten en drinken zorgen, ook hierbij schaalhelm verplicht!!

Afsluiten TOP op donderdag 31 augustus:
Uiterste aankomsttijd van de wandelaars op de Centrale Post Stichting Mont Ventoux is 13.30 uur. Personen die later arriveren mogen niet meer door lopen naar de Top. De top sluiten wij af om 16.00 uur!

Social Media en fotografie
Belangrijke mededelingen tijdens het evenement (wijzigingen i.v.m. het weer, calamiteiten etc.) worden d.m.v. SMS aan deelnemers in Frankrijk gecommuniceerd.
Daarnaast wordt via twitter (@StMontVentoux), facebook (https://www.facebook.com/stichtingmontventoux) en de website continu gecommuniceerd. 
Ook leggen we de dagen in Frankrijk vast met foto's en video's die we beschikbaar stellen op de website en via social media. We proberen dat ter plekke te doen zodat de thuisblijvers ons zo goed mogelijk kunnen volgen. Maak jij ook foto's, reportages van de dagen en wil je die met ons delen neem dan contact op met Lambert Timmerman via een Appje 0650250201 of mail naar timmerman.l@me.com 

Let op!
 • Vergeet paspoort/ID-kaart niet
 • Neem zorgverzekeringspas mee, met EU-logo en reisverzekeringspolis
 • Neem gegevens van de reisverzekering mee
 • Neem zonnebrand mee en anti muggenlotion waar tenminste 30% DEET in zit
 • Voor de fietsers: neem een hangslot mee! (fietsen kunnen in Montbrun in een garage geplaatst worden die ’s nachts afgesloten wordt, voor de tijden zie het informatieboekje)
 • Heeft u het minimale sponsorbedrag à € 400,- al binnen?

Kledinginformatie
In het beginstadium van de aanmelding moest je een keuze maken qua kleding. De kleding is nu in de maak en de vooruitzichten op een tijdige binnenkomt is een feit. Er waren nogal wat vragen over de kleding, vandaar onderstaande informatie.

De kleding die je gaat krijgen bestaat uit een shirt en een broek, bestemd voor jouw tak van sport. 
Wandelaars krijgen een wandelshirt en een wandelbroek (zonder bretels). Hardlopers een singlet en een hardloopbroek (zonder bretels). Fietsers een fietsshirt en een broek (met bretels). De kledinguitgifte zal in Frankrijk plaatsvinden. Mocht je over bovenstaande nog vragen hebben, dan kun je een mailtje sturen naar: robert@grootverzettegenkanker.nl 

SUPPORTERSINFORMATIE
Het wordt bijzonder druk op de Mont Ventoux! Op die dagen zijn er meer dan 650 personen aanwezig c.q. onderweg van Sault naar de top en afdalend terug naar de Centrale Post St. Mont Ventoux en verder huiswaarts. Supporters met de auto moeten vanwege de veiligheid via Flassan naar boven rijden (zie de route in het boekje). Het succes en het veilig verloop van het evenement is mede afhankelijk van de inzet en medewerking van de supporters en vrijwilligers. Daarom moeten supporters zich houden aan de instructies die zijn opgenomen in het informatieboekje en/of door de organisatie aangegeven.

Vrijwilligers worden apart nog nader geïnformeerd over hun taken en verantwoordelijkheden. 

TOT SLOT
Wij wensen jullie allen heel veel succes met de laatste voorbereidingen en kijken uit jullie te zien in Frankrijk!

Hartelijke groet, mede namens bestuur en commissie evenement,
Frederiek Westra van Holthe
frederiek@grootverzettegenkanker.nl
06 270 24 322

Informatieboekje 2017 downloaden