NL

Nieuws

Generale repetitie vrijwilligers

Op dinsdag is het de traditie dat de vrijwilligers van de stichting Mont Ventoux de generale repetitie hebben. Donderdag en vrijdag moeten ze aan de bak om de ruim 500 deelnemers te begeleiden met hun tocht naar de top van de Kale Berg. En dan moet alles kloppen. Ongeveer tien vrijwilligers vertrokken vanochtend vroeg op hun fiets vanuit het basiskamp in Montbrun-les-Bains via Sault, de officiële startplaats, naar de top van de Mont Ventoux.

Een goede gelegenheid voor de organisatie om alle ondersteunende groepen te laten proefdraaien. De groep motards, die de veiligheid langs de gehele route in de gaten houdt, het medisch team dat alle deelnemers onderweg in de gaten houdt en hulp kan bieden als er problemen zijn, en ook de verzorgingsposten langs de route hebben kunnen proefdraaien. Het bestuur van de stichting Mont Ventoux kan checken of alle communicatie goed verloopt en met een kritisch oog kijken waar nog verbeteringen in de begeleiding kan worden aangebracht.

Het weer was goed, het kleine team van ervaren fietsers heeft een ontspannen tocht naar boven gemaakt en de organisatie is klaar voor het grote werk over twee dagen.

’s Middags om ongeveer 15.00 uur kwam de bus met deelnemers aan in Montbrun-les-Bains. Een flinke en altijd wat vermoeiende tocht. Maar de stemming zat er goed in. Het bruist weer als van ouds in de appartementencomplex, waar gisteren een grote tent en een podium is opgezet.

De voorzitter van de stichting Mont Ventoux Jan Werkhoven heette de ruim 160 deelnemers en vrijwilligers die op het complex verblijven, hartelijk welkom en dankte de burgemeester van het dorp voor zijn gastvrijheid. De band met de middenstand en de rest van de bevolking wordt ieder jaar sterker, konden de beide heren concluderen. De rest van de bijna 530 deelnemers hebben zelf in de omgeving huisvesting gevonden.

Morgen vindt er een clinic plaats voor zowel de wandelaars en hardlopers als de fietsers. Het is altijd goed om even te voelen hoe het is om te fietsen en te lopen in de echte bergen.

De weersverwachting voor zowel donderdag als vrijdag is goed, dus niets staat weer een prachtige versie van de Grote Tocht in de weg.