NL

Nieuws

Mont Ventoux’tje blijkt geslaagd evenement met mooie opbrengst

De eerste editie van het Mont Ventoux’tje riep bij de bijna zeventig deelnemer positieve reacties op. Ze genoten van de fraaie routes onder vrijwel droge weersomstandigheden, elkaars gezelschap en de goede gesprekken tijdens de koffie vooraf, al wandelend, of tijdens de afsluitende lunch. Het Mont Ventoux’tje bleek daarmee een sfeervol evenement dat alles in huis heeft dat het grote evenement in Frankrijk ook zo kenmerkt.

De deelnemers doneerden vandaag samen ook nog eens bijna 540 euro aan Stichting Mont Ventoux en kochten bovendien voor net geen 200 euro aan accessoires. De opbrengst daarvan komt ook ten goede aan de doelen van de stichting. Het Mont Ventouxtje, dat mede mogelijk werd gemaakt door Rabobank Meppel - Staphorst – Steenwijkerland, mag daarmee een succes worden genoemd.

De wielrenners konden twee rondjes afleggen van iets meer dan 40 kilometer. De een voerde door het prachtige Zuidwest-Drenthe en voerde de deelnemers langs zo'n beetje de meeste hoogtemeters die men hier in de omgeving kan krijgen. Het andere rondje slingerde door het nationale park 'Weerribben-Wieden', langs plaatsen als Kalenberg, Giethoorn en Muggenbeet. Beide rondes startten en eindigden bij Fletcher Hotel, waar ook de lunch plaatsvond.

De wandelroute voerde via de uitkijktoren langs de A32 door de oude bossen rondom de Woldberg en Eese. Smalle slingerpaadjes wisselden af met statige lanen, donkere dennenbossen, zandpaden, heideveldjes, grafheuvels uit lang vervolgen tijden en zelfs de overblijfselen van een middeleeuwse verbindingsweg. Via het landgoed De Eese en Buitengoed Fredeshiem slingerden de wandelaars terug naar de uitvalsbasis.

Hieronder een korte sfeerimpressie van het geslaagde evenement.