Ans Jagers-Coolen

Als je denkt dat alles tegenzit, denk dan opnieuw

( Wandelen | Lid van team: Toons Toppers Weert )

Het gevoel dat ik echt iets voor een ander kon betekenen in hun kankerproces heb ik ervaren tijdens de  Samenloop voor Hoop in 2018. Na één van de ontspanningsmassages die ik op die dag mocht geven, vroeg iemand of hij mij een knuffel mocht geven als dank voor de massage. Het had hem zo goed gedaan. Hierna heb ik me direct opgegeven als vrijwilliger/aanbieder bij het Toon Hermans Huis in Weert om survivors en hun naasten een ontspannende lichaamsmassage te geven. Even gewoon ZIJN, even de zorgen aan de kant, even de ontspanning voelen. Nooit gedacht dat ook ik als gast gebruik ging maken van de steun van de gastvrouwen, de aanbieders, de andere gasten en van de vele mogelijkheden die het Toon Hermans Huis te bieden heeft. Zo heb ik bijvoorbeeld ontdekt dat ik schilderen hartstikke leuk vind 😊

26 februari 2021 kreeg ik de diagnose chronische lymfeklierkanker stadium IV. Mijn immuunsysteem is dus al jaren bezig geweest om hier tegen te vechten maar mijn kanker was te sterk. Ik werd echt uitgedaagd om op een holistische manier om te gaan met mijn nieuwe diagnose en te blijven vertrouwen in mezelf, de kracht van mijn lijf en dat het universum het goed met me voor heeft, ook al zijn de uitdagingen op mijn pad niet de meest gemakkelijke. Direct nadat ik de diagnose kreeg, ben ik op zoek gegaan naar complementaire behandelingen naast de reguliere chemo/immunotherapie. Zowel om mijn zelf genezend vermogen te stimuleren, de negatieve bijwerkingen van de chemo zoveel mogelijk te beperken alsook om de oorzaak van de wildgroei van mijn kankercellen aan te pakken. Ik wil de noodzaak van de kanker om zich opnieuw in alle heftigheid te laten zien, zo klein mogelijk maken. Mijn lichaam heeft dit serieuze signaal niet voor niets gegeven. Alles waar ikzelf achter stond heb ik in de strijd gegooid en na 8 kuren laat de oncoloog de eindscan zien met het ongelofelijke resultaat dat er geen kanker meer zichtbaar is op de PETscan. Hoe bizar is dit, er zat zoveel…….en oh zo dankbaar. Volgens de oncoloog een uitzonderlijk resultaat. Dit was van begin af aan mijn doel wat ik voor ogen heb gehouden en dat dit ook daadwerkelijk gelukt is, is zo geweldig. In mijn ogen een uitdaging om beter voor mezelf te zorgen, gezonder te eten, meer op mijn intuítie te varen, beter voor mezelf op te komen, beter mijn grenzen aan te geven, wel luisteren naar anderen en steeds zelf de keuze maken wat ik wel of wat ik niet ga volgen en vertrouwen dat wat er ook op mijn pad komt, dat het goed is. Ik sta steviger in mijn schoenen dan ooit tevoren en zit steeds meer achter het stuur van mijn eigen leven. Mijn lijf, mijn verantwoordelijkheid, mijn keuzes en de consequenties zijn ook voor mij.

In mijn kankertraject is de steun van mijn gezin, mijn familie, mijn sociale netwerk en ook van het Toon Hermans Huis heel belangrijk voor me geweest en nog steeds. De tijd dat het huis dicht moest i.v.m. de maatregelen vond ik heel erg jammer, een echt gemis. Ik heb op dit moment een nieuwe focus nodig en daarnaast is aan mijn conditie werken belangrijk om verder te komen. Deze kans om dit met gelijkgestemde mensen te doen en samen te trainen om naar de top van de Mont Ventoux te wandelen, is super. Dankbaar dat ik deze ervaring mag en kan gaan meemaken en dat mijn dochter Sacha deze uitdaging samen met mij wil aangaan. We gaan vieren dat ik de kanker overwonnen heb, want ik hou me vast aan de gedachte dat ik een volgende kuur niet meer nodig zal hebben en we gaan ons storten in de uitdaging en het fantastische SAMEN-gevoel van de Toon Toppers 2022. 

Daarnaast kan ik op deze manier iets terugdoen voor het Toon Hermans Huis in Weert. Wil je me helpen om een mooi bedrag voor het Toon Hermans in Weert (50% van de opbrengst) en het KWF (50% van de opbrengst) bij elkaar te verzamelen? Ze doen zo goed werk! Heel erg bedankt namens iedereen die met kanker te maken heeft/gaat krijgen.


Warme groet, Ans

Activiteit: Wandelen
31/08/2022
16:33

Joanne

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer