Tessa Bruggink

De beste versie van jezelf

( Fietsen | Lid van team: Mont V 21 )

Een stukje over waarom ik de Mont Ventoux op fiets, voor welke superhelden ik dat doe, met welke superhelden ik dat doe en waarom je donatie welkom is!

Gelukkig zijn ondanks tegenslag

3 November 2017 hoorden we dat mijn moeder ziek was, 6 november hoorden we dat het niet te genezen was en op 22 december 2017 overleed ze aan darmkanker, 7 weken later! Het was al over voordat we het konden bevatten.

Een alles-veranderende gebeurtenis; mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn, niet meer compleet en al helemaal niet perfect. Tot dit jaar heb ik me intens verdrietig gevoeld en om mij beter te gaan voelen moest ik op zelf-onderzoek. 

Het was een ontdekkingstocht naar wie ik ben, wie ik wil zijn en wat ik nodig heb om gelukkig te zijn als het vanzelfsprekende er niet meer is. Nu 3,5 jaar na haar overlijden ben ik wie ik wil zijn, voel ik me gelukkig en sterk. Alles wat ik nodig heb om gelukkig te zijn zit in mij, ik moest er alleen 'even' naar op zoek. Verdriet en geluk kunnen naast elkaar bestaan en ik ben nu de beste versie van mijzelf ondanks tegenslag. 

Ik ben gestart met het trainen voor de beklimming van de Mont Ventoux en zal als alles doorgaat op 3 september 21,5 kilometer omhoog te fietsen :-). De berg heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5% en de top ligt op 1909 meter. Ik fiets voor mijn moeder, en de moeders en vaders van vrienden om geld op te halen voor het goede doel. 

Mijn moeder

Ella Bruggink een fantastische vrouw die zich altijd inzette voor anderen, privé en in haar beroep als psychiatrisch verpleegkundige. En nog steeds heeft ze een positieve invloed op mijn leven, deze berg beklimmen is het minste wat ik kan doen.  

Wat ik ook heel leuk vind is dat we met zijn drieën gaan fietsen, want mijn vader en zusje gaan ook mee. De een is 71 jaar oud en de ander pas 50 kilo afgevallen, dus ik heb totaal geen excuus! Ook fietsen er vrienden mee van mijn vader! Een gezellig boel dus. 

Dus deze week staat beblocked in mijn agenda (geen bruiloften, sorry!) de eerste kilometers zijn gemaakt en nu nog het belangrijkste; het geld. Want nee we fietsen niet voor niets, we willen net als mijn moeder de wereld helpen en willen geld op halen. 

 

#grootverzettegenkanker 

 

 

 

 

 

Activiteit: Fietsen

Beschikbare activiteiten:

  • Fietsen
  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Dubbele deelname (wandelen + fietsen)
  • Dubbele deelname (hardlopen + fietsen)
  • Teamsupporter - bij laatste stap vouchercode invoeren

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

20/09/2021
14:48

Eline

Bekijk alle

Grootverzettegenkanker 2021 gaat door! Meer info hierover vind je onder Nieuws. Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.