J Roorda

Lopen maar!

( Wandelen | Lid van team: Toon Hermans Huis Drenthe (THHD) )

Omdat onderzoek en ondersteuning nodig blijft!

Activiteit: Wandelen
0 m
van mijn doel 26 km

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

29/07/2021
09:35

Jose

Bekijk alle
  Bekijk alle
23/07/2021 | 15:50

Waarom ga ik dit ook alweer doen?

Waarom ik die 26 kilometer ga lopen op de Mont Ventoux via Groot Verzet tegen Kanker, daar heb ik het nog niet over gehad. Ik doe dat om een aantal redenen: Ten eerste omdat man en kinderen de Mont Ventoux opfietsen voor hetzelfde doel. Dus ik kon kiezen: ik ga niet mee, ik ga mee om aan te moedigen, ik ga mee om zélf wat te doen. Het laatste werd het omdat ik dan ook een steentje kan bijdragen.  Ten tweede omdat er nooit genoeg geld zal zijn voor onderzoek naar kanker en/of ondersteuning van mensen die kanker hebben (gehad) of hun omgeving. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft, heeft gehad of er aan overleden is.   Ten derde omdat het principe van Groot Verzet tegen Kanker mij aanspreekt: een deel van de sponsorgelden gaat naar het KWF, maar een ander deel (40% dit jaar, volgend jaar zelfs de helft) gaat naar een lokaal doel. En dat lokale doel is in mijn geval het Toon Hermans Huis Drenthe. Dit inloophuis biedt steun aan (ex)kankerpatiënten en hun omgeving in de vorm van het aanbieden van gesprekken, workshops en allerlei activiteiten. Het inloophuis wordt gerund en bestuurd door vrijwilligers en is voor het grootste deel afhankelijk van giften, subsidies en sponsoring. Ik hoop op deze manier bij te dragen aan het voortbestaan van het inloophuis en de uitbouw van de activiteiten.  Neem eens een kijkje op de site: https://www.toonhermanshuisdrenthe.nl/ Daarom dus. 

Grootverzettegenkanker 2021 gaat door! Meer info hierover vind je onder Nieuws. Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.