Keimpe Veenstra

Fietsen voor een goed en bijzonder doel.

( Fietsen | Lid van team: Équipe amis 058 )

Beklimming Mont Ventoux 2021 (www.grootverzettegenkanker.nl) Deelname aan dit bijzondere evenement heeft voor mij 3 redenen.

1. Ik fiets dit jaar in de 1e plaats voor Edwin vd Kerk. Hij werd in 2010 getroffen door deze k-ziekte, herstelde daarvan en ging samen met zijn vrouw en zijn 3 maten in 2014 voor het eerst die kale berg op. Om daarmee geld op te halen voor de strijd tegen kanker. In 2018 had ik de eer om samen met o.a. Edwin de Mont Ventoux op te fietsen. Helaas werd Edwin in 2019 weer getroffen door deze k-ziekte en overleed hij, ondanks zijn enorme strijdlust, begin dit jaar. Door straks boven op die kale berg te staan wil ik Edwin graag eren en recht doen aan datgene waar hij zo hard voor geknokt heeft.

2. Daarnaast vind ik het gewoon leuk om te wielrennen/fietsen. Het houdt mij fit, ik kan lekker buiten sporten en het is gewoon leuk om dit samen met anderen te kunnen doen. Die grote kale berg, de Mont Ventoux, beklimmen geeft daar een bijzondere dimensie en uitdaging aan.

3. Naast bovenstaande is geld inzamelen voor de strijd tegen en onderzoek naar kanker uiteraard het hoofddoel van deze actie. In mijn directe omgeving ben ik helaas (te) veel dierbaren verloren aan deze ziekte. Maar er zijn ook vrienden die nu nog midden in hun gevecht tegen deze vreselijke ziekte zitten of dit net achter de rug hebben.

In 2018 heb ik voor het eerst, samen met de andere teamleden van Equipe Amis 058, meegedaan aan Groot verzet tegen Kanker en ervaren hoe bijzonder en emotioneel het is om de Mont Ventoux te beklimmen. Een pittige en uitdagende klim, die echter in het niet valt als je kijkt naar de echte strijd die velen moeten leveren tegen die vreselijke ziekte. Mede daarom wil ik in 2021 deze uitdaging nog een keer aangaan. Met als belangrijkste doel om opnieuw (veel) geld bij elkaar te fietsen. Als jij je, net als ik, hard wil maken voor de strijd tegen en onderzoek naar kanker dan kan dit door mij hierbij te steunen. Het fietsen zal ik zelf moeten gaan doen, maar voor het inzamelen van geld heb ik toch echt steun van veel sponsors nodig. Je bijdrage wordt echt enorm gewaardeerd. En ik beloof dat ik hard zal trainen om op 3 september die enorme maar ook unieke berg opnieuw te kunnen beklimmen!!!

Alvast heel bedankt. Met sportieve groet, Keimpe Veenstra

Activiteit: Fietsen

Beschikbare activiteiten:

  • Fietsen
  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Dubbele deelname (wandelen + fietsen)
  • Dubbele deelname (hardlopen + fietsen)
  • Teamsupporter - bij laatste stap vouchercode invoeren

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

30/08/2021
22:31

Ronnie en Willy

Bekijk alle

Grootverzettegenkanker 2021 gaat door! Meer info hierover vind je onder Nieuws. Wij organiseren sinds 2007 jaarlijks het evenement Grootverzettegenkanker, de beklimming van de Mont Ventoux als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. Onze kernwoorden gevoel - energie - ambitie symboliseren waar wij als stichting voor willen staan.